dinsdag 31 mei 2011

Schrijf je in voor het nieuwe seizoen van onze leesclub!


In het najaar start de bibliotheek van Maaseik (i.s.m. Davidsfonds Maaseik en het Cultuurcentrum Achterolmen) met het achtste seizoen van de ‘leesclub’.

Wat staat er deze keer op het programma?

Woensdag 5 oktober

Reynaert de Vos  / René Broens &  Marc Legendre

‘Een roofdier zonder geweten dat de zwaktes van zijn tegenstanders ruikt en uitbuit. Een psychopaat die zich vermomt als godsdienstleraar, kluizenaar, heremiet, monnik, pelgrim, berouwvolle zondaar en verlosser en met mooie praatjes zijn slachtoffers verleidt. Dat is Reynaert de vos.’

Het verhaal ken je waarschijnlijk wel, vorig jaar verscheen een opmerkelijke graphic novel met teksten van René Broens. De bekende striptekenaar Marc Legendre voorzag deze Reynaert, in zijn geheel eigen stijl, van mooie, duistere, soms gruwelijke tekeningen, geïnspireerd door werk van kunstenaars door de eeuwen heen.’ Meer info lees je hier.

Auteur en Reynaert-kenner René Broens verzorgt op woensdag 12 oktober een lezing in de bib van Maaseik!

Woensdag 9 november

Extreem luid en ongelooflijk dichtbij / Jonathan Safran Foer

‘Wanneer een 9-jarige jongen in New York op zoek gaat naar informatie over zijn vader, die bij de aanslag op 11 september 2001 is omgekomen, vindt hij iets anders dan hij verwachtte.’

Meer info lees je hier.

Woensdag 7 december

Met oprechte deelneming / Erling Jepsen

‘Een schrijver keert terug naar zijn geboortehuis, nog steeds ontdaan over de incest van zijn vader met zijn zus.’

Meer info lees je hier.
 
Woensdag 1 februari

Norwegian wood / Haruki Murakami

‘Watanabe is een stille en buitengewoon serieuze jonge student in Tokio. Hij is dol op Naoko, een mooie jonge vrouw, maar hun wederzijdse liefde wordt getekend door de tragische dood van hun beste vriend, jaren geleden. Watanabe went aan het campusleven en de eenzaamheid en afzondering die hij daar ervaart, maar Naoko kan de druk en verantwoordelijkheid van het leven niet verdragen. Terwijl zich verder terugtrekt in haar eigen wereld, vindt Watanabe aansluiting bij andere studenten en voelt zich aangetrokken tot een jonge, onafhankelijke en seksueel geëmancipeerde vrouw.’

Meer info lees je  hier.  De verfilming door de Vietnamese regisseur Ahn Hung Tran loopt op dit moment in de bioscopen.

Woensdag 14 maart

De maagd Marino / Yves Petry

‘Sleutelroman gebaseerd op de 'kannibaal van Rotenburg', die in 1996 in onderling overleg een man ombracht voor consumptie. Pas bekroond met de Libris Literatuurprijs!’

Op woensdag 21 maart komt Yves Petry een lezing geven in de bib van Maaseik!

Meer info:
Gelezen: 'de maagd Marino' van Yves Petry
Yves Petry sleept Libris Literatuurprijs in de wacht!

Woensdag 25 april

3 dunne boekjes over liefdesrelaties

Twee cowboys (Brokeback mountain) / Annie E. Proulx

‘Ennis en Jack zijn nog geen twintig als ze op de ruige hellingen van Brokeback Mountain een kudde schapen gaan hoeden. Die zomer worden ze verliefd op elkaar en die passie houdt stand ook als ieder later een eigen gezin sticht.’ Brokeback mountain werd wereldberoemd dankzij de verfilming.

Weg van haar / Alice Munro

‘Grant kijkt na vijftig jaar terug op zijn leven en huwelijk en verhaalt over de frustraties die hij in het heden meemaakt door zijn dementerende eega, Fiona.’ Ook Away from her werd verfilmd.

Zijde / Alessandro Baricco

‘In 65 hoofdstukken, die soms maar uit een paar regels bestaan, beschrijft de auteur de geschiedenis van een man die in de negentiende eeuw viermaal naar Japan reist om eieren voor de zijdespinnerijen te kopen. Door een vreemde ontmoeting met een vrouw van wie hij de stem nooit zal horen, wil hij steeds naar Japan terug, stervend van heimwee naar iets wat hij nooit zal beleven, maar toch niet ongelukkig met zijn leven en vrouw in Frankrijk.' Dit kleinood werd verfilmd als Silk.

De besprekingen vinden telkens plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Begeleiding: Marietje Broens
Kostprijs: 30 euro
Maximum aantal deelnemers: 20
De bibliotheek zorgt voor voldoende exemplaren van elk boek.

Wil je graag deelnemen?
Bezorg ons dan zo snel mogelijk je naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Vergeet echter vooral niet het bedrag te storten op het volgende rekeningnummer van het CC Achterolmen: 068-2054024-76. Vermeld in de mededeling de naam van de deelnemer + ‘leesclub’. Opgelet: de inschrijving is pas geldig na ontvangst van de betaling!

Geen opmerkingen :