woensdag 18 mei 2011

Stift het mooiste gedicht


Vandaag publiceren we het vijfhonderdste bericht op onze bibliotheekblog en dat willen we vieren. Graag brengen we dan ook een wedstrijd stiftdichten van boekhandel De Tijd Hervonden onder de aandacht, waarbij uw creativiteit u een boekenbon van 50 euro kan opleveren!

Stiftdichten, zegt u? Wel, bij deze nieuwe vorm van poëzie maak je geen gedicht door het te schrijven, maar wel door het tevoorschijn te schrappen uit een bestaande tekst. Je neemt gewoon een zwarte stift en gaat de tekst te lijf: door op de juiste plaats woorden en letters door te strepen (en dat mogen er best veel zijn), gaan de overgebleven stukken tekst een nieuw, betekenisvol gedicht vormen.


De Tijd Hervonden is een smaakvolle boek- en kunsthandel in Hasselt die net zijn eerste verjaardag vierde. Voor dit project werken zij samen met de Hasseltse bibliotheken. De basistekst waarop u zich mag uitleven is een uittreksel uit het bibliotheekreglement. De wedstrijd loopt nog tot 31 augustus 2011. Een professionele jury kiest daarna uit de verschillende leeftijdscategorieën (-12, -18 en +18) het mooiste gedicht. De winnaars krijgen alle drie een boekenbon van 50 euro.

Meer informatie plus het volledige wedstrijdreglement vind je hier.
De te bewerken tekst en het deelnemingsformulier kan je hier downloaden.

Geen opmerkingen :