dinsdag 24 mei 2011

Zebracinema: ‘de eenzaamheid van de priemgetallen’


Priemgetallen staan uniek en eenzaam te wezen tussen de andere cijfers. Soms bevinden ze zich dichtbij elkaar, maar net dat éne getal ertussen verhindert echt contact. Daarom zijn ze gedoemd om hun bestaan geïsoleerd door te brengen. Alice en Mattia zijn zo’n buitenbeentjes: ze kennen elkaar al vanaf hun puberteit, maar omdat ze elk op hun manier worstelen met hun uitzonderlijke karakter, is echte verbondenheid altijd onmogelijk geweest.

Als debuutroman was dit relaas van twee verwrongen zielen alvast een schot in de roos. Lees het blogverslag hier. De Italiaanse auteur Paolo Giordano won er in 2008 de belangrijkste Italiaanse literaire prijs mee, de Premio Strega.

Benieuwd of de verfilming even sterk is? Op woensdag 25 mei om 20.00 uur wordt  'La solitudine dei numeri primi' of  'de eenzaamheid van de priemgetallen'  vertoond in het CC Achterolmen in het kader van Zebracinema.

Heb je woensdag al iets anders op het programma staan? Geen nood, het boek en de verfilming op dvd zijn allebei beschikbaar in de bib.

1 opmerking :

Anoniem zei

Ik had het boek al gelezen en was benieuwd naar de verfilming. Ik heb ervan genoten. Bedankt voor de tip,
Eva