donderdag 16 juni 2011

Nieuwe strips


Tussen de nieuwe strips die je vanaf vandaag kan terugvinden in de bib zitten twee absolute meesterwerken.

Het eerste is Sarah Gliddens Israel in 60 dagen, over een meisje dat omwille van haar Joodse afkomst recht heeft op een sightseeing tour in het beloofde land. Ze verwacht zich aan een hoop propaganda, maar komt terecht in een veel complexer verhaal van identiteit, politiek en cultuur. Met haar reisverslag hijst ze zich moeiteloos naast Satrapi's Persepolis. Bekijk ook de reportage van het VRT-journaal over deze graphic novel.

Heel anders is Sprakeloos van David Small, de intimistische autobiografie van een verwaarloosd jongetje dat letterlijk en figuurlijk zijn stem verliest. Small weet de kracht van de graphic novel ten volle aan te wenden en grijpt je met niets dan troosteloze grijstinten helemaal bij de keel. Bekijk hier alvast een voorproefje:




Nog nieuw zijn de biografische strips Scarface en Gagarin, en Barst, het debuut van de Vlaamse leraar/graficus Marmus. Ook Guy Delisle's Shenzhen, een humoristisch Lost in translation-relaas van zijn cultuurshock in China, is het aanraden waard, net als De ideale man van Daniel Clowes (de onderkoelde tekenaar van Ghost World en Wilson).

Nieuwe reeksen zijn het spannende Criminal, het fantasierijke Maagdenbos en het exotische Sluiers, en ten slotte worden ook de sfeervolle mash ups van Collectie 1800 verder uitgebreid met enkele nieuwe titels: De Ouden (Moby Dick meets Cthulhu), ASH (Faust meets Winx) en Mister Hyde vs. Frankenstein.

Dat en nog veel meer vind je allemaal bij de nieuwe strips!

Geen opmerkingen :