maandag 20 juni 2011

Verrassingsactiviteit voor de winnende klassen van het leesproject "DIEREN"De klassen van
  • Juf Anita Verslegers ("Oeterveld Neeroeteren")
  • Juf Mariet Schroyen ("Oogappel Voorshoven)
  • Meester Tony Volbragt ("De Wikke" Maaseik)
  • Meester Gerard Swennen ("Oeterveld Neeroeteren)
wonnen de jaarlijkse leeswedstrijd die dit keer het thema "dieren" had.

Hun prijs: een beestige dramaworkshop met Veerle van "De Verhalenkist" op donderdag 9 juni in het Cultureel Centrum van Neeroeteren!

De kinderen luisterden eerst naar een leuk dierenverhaal aan de hand van een powerpointpresentatie. Dan was het tijd om zelf in actie te schieten. Na een paar leuke opwarmingsoefeningen kropen de kinderen in de huid van hun favoriete dieren.

Plots vlogen er in de grote zaal van het cultureel centrum Neeroeteren sneeuwuilen en grasparkieten door de lucht, draafden er tinkers (een paardenras) en pony’s rond, blafte er een schotse collie en sprong er een hele bende apen in het rond! Van al die dramaoefeningen hadden de dieren/kinderen honger en dorst gekregen... Gelukkig trakteerde de bib hen op een fijne receptie.

De leerlingen die per klas het meeste boeken gelezen hadden, kregen een mooi boek cadeau. Na de pauze gingen de kinderen meteen terug aan de slag. In kleine groepjes bedachten ze een kort toneelstukje op basis van grappige dierenprenten. Aan het einde werden al deze stukjes voor de hele groep opgevoerd in een denderend slotspektakel.

De foto's kan je hier bekijken.

Geen opmerkingen :