dinsdag 12 juli 2011

Digileen vernieuwd tot handige 'streaming' muziekdienst!


Sinds oktober 2008 kan iedereen – ook wie geen lid is van een bibliotheek – gratis digitaal muziek lenen via DigiLeen. Tot gisteren moest je hiervoor eerst een speciale speler downloaden. Vanaf vandaag is dit niet meer nodig, je kan de geleende muzieknummers nu  probleemloos beluisteren via 'streaming'. Het volstaat om een gratis account aan te maken op www.digileen.nl

DigiLeen blijft voor de bibliotheken een belangrijke aanvulling op de collectie, zeker voor liefhebbers van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek. Popmuziek wordt voorlopig slechts beperkt aangeboden, omdat de onderhandelingen over de auteursrechten met een aantal platenfirma's moeizamer verlopen.

Op dit moment  worden via Digileen ruim 160 000 tracks uit 10 000 cd’s aangeboden. Per week mag je 100 tracks 'ontlenen' die je zeven dagen lang onbeperkt kan beluisteren. Daarna is de uitleentermijn verstreken en worden de tracks automatisch uit je afspeellijst gewist.

Hoe activeer je DigiLeen?
- Zoek in onze catalogus een cd die ook via Digileen wordt aangeboden (herkenbaar aan het Digileen icoontje)
- Klik op het DigiLeen-icoontje
- Maak een gratis account aan. Je ontvangt via e-mail een pasnummer om je aan te melden
- Nu ben je helemaal klaar om 100 muzieknummers per week gratis te ontlenen!

In de catalogus Bili vind je een koppeling naar DigiLeen voor de nummers die wij op cd hebben. Wil je meer? Via de vernieuwde DigiLeen website kan je het volledige aanbod van ca. 160 000 tracks doorzoeken!

Ontleen je liever fysieke cd's? De handige DigiLeen-koppeling in de catalogus is ook prima te gebruiken om met één muisklik stukjes muziek voor te beluisteren!

Veel luisterplezier!

Geen opmerkingen :