maandag 4 juli 2011

Schrijver van de maand: Paulo Coelho


De schrijver van de maand juli is Paulo Coelho, de Braziliaanse succesauteur van spirituele verhalen.

Naast alle bekroningen die zijn boeken in de loop der jaren hebben ontvangen, verdient Paulo Coelho zeker ook de prijs van de volharding. Door zijn ouders wordt hij immers tot drie maal toe in een inrichting geplaatst omdat hij schrijver wil worden. Pas rond zijn veertigste maakt hij zijn jongensdroom waar, nadat een bezoek aan het kamp van Dachau en een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella zijn leven veranderen. Over dat laatste schrijft hij in 1987 een autobiografisch reisverslag; in 1988 volgt De alchemist, zijn grote doorbraak.


De alchemist werd niet alleen het best verkopende Braziliaans boek ooit, maar ook het meest vertaalde boek ter wereld van een nog levende auteur. Ook in ons land maakte de zoektocht van de herdersjongen Santiago naar persoonlijk geluk een grote ster van Coelho.

Andere bekende boeken van zijn hand zijn o.a. De duivel en het meisje, De heks van Portobello en Veronika besluit te sterven. Zoals de titels al duidelijk maken, blijft Coelho het pad van spiritualiteit en zelfontplooiing bewandelen, ergens tussen parabel en bildungsroman in. Klinkt u dit misschien wat nevelig in de oren? Laat u niet misleiden: Coelho is vooral een meesterlijk verhalenverteller. In zijn boeken gaat zingeving steeds hand in hand met een aangename leeservaring.

Maar laat u vooral zelf overtuigen! Nog de hele maand juli vindt u de boeken van Coelho op onze "Schrijver van de maand" themastand tussen de romans.

Paulo Coelho op Wikipedia
De officiële webpagina van Paulo Coelho
Paulo Coelho's eigen YouTube kanaal
Alles van Paulo Coelho in onze collectie

Geen opmerkingen :