donderdag 29 september 2011

Week van de Borstvoeding (1 - 7 oktober 2011)


Aanstaande zaterdag gaat de ‘Week van de Borstvoeding’ van start.  Meer info over de campagne lees je op borstvoedingnatuurlijk.be.

Deze week is het uitgelezen moment om de borstvoedingscampagne van de provincie Limburg in het zonnetje te zetten. Onze provincie wil namelijk zoveel mogelijk moeders begeleiden bij de stap naar borstvoeding én bij het borstvoeding geven door het verstrekken van voorlichting aan jonge mama's. Op de website Puurmama vinden jonge moeders een hoop goede raad en info over borstvoeding. Ze kunnen er ook gratis het magazine ‘à la carte: puur mama’ aanvragen.

Een schouderklopje van de maatschappij geeft deze mama’s een extra steuntje in de rug om langer borstvoeding te geven. Nu geeft 65 procent van de moeders borstvoeding tijdens de eerste weken na de geboorte. De provincie Limburg wil tegen 2015 dit aantal doen stijgen tot 75 procent. Daarom is de provincie samen met Horeca Limburg gestart met het uitreiken van borstvoedingslabels aan (horeca)zaken die een plek voorzien waar moeders rustig en discreet borstvoeding kunnen geven en een gratis glaasje water kunnen drinken. Daarnaast moeten deze zaken ook over een ruimte beschikken waar de baby verschoond kan worden.

De bib Maaseik ondersteunt deze campagne voluit! Wij ontvingen het borstvoedingslabel. Ons damestoilet werd recent voorzien van een verzorgingstafel en in de leeszaal (eerste verdieping) kunnen moeders rustig plaatsnemen in de knusse zetel. Een inkijk-exemplaar van ‘à la carte: puur mama’ ligt er ter inzage. Een kopje koffie, thee of glas water krijgen ze er gratis bovenop (net als de andere leeszaalbezoekers).

Een overzicht met in de bib ontleenbare boeken over borstvoeding vind je hier.

De bib van Maaseik: hier kan je baby rustig eten!

1 opmerking :

Christel Geebelen zei

Wat een fantastisch borstvoedingsvriendelijk initiatief! Gefeliciteerd aan de mensen van de Bib en aan de stad Maaseik die dit mogelijk maakte!
Christel Geebelen