woensdag 5 oktober 2011

Nieuwe strips


Nieuwe Kampioenen, nieuwe Smurfen, twéé nieuwe Graphic Classics, ... het is maar het topje van de ijsberg van al het moois dat nieuw is in onze stripcollectie. We stellen u hieronder graag enkele nieuwe reeksen voor:

  • Sherman (#1 De belofte / New York): Een succesvol Amerikaans zakenman wordt het slachtoffer van een aanslag. De FBI start een onderzoek en één voor één vallen de lijken uit de kast... De rise to the top in de naoorlogse US of A, daar moet wel een serieuze dosis criminaliteit aan te pas komen. Hou je vast voor actie, fraude en stijlvolle fedora's!
  • Fell (#1 Welkom in Snowtown): Nog meer noir, en nog een pak donkerder. De opzet is heel basic: Snowtown is een vuig Sin City-achtig stadje waar je liever niet terecht komt. Dat ondervindt Fell, de inspecteur die hiernaar overgeplaatst wordt. Zijn pogingen om een beetje menselijkheid en rechtvaardigheid af te dwingen in dit godvergeten oord zijn meesterlijk gevat in een ongewone tekenstijl die perfect allitereert met de woorden groezelig, grauw en grimmig.
  • Heroveringen (#1 De horde van de levenden): Drie oude volkeren leveren onder het toeziend oog van een Babylonische geschiedschrijfster strijd tegen boze invallers. Het decor is meteen gezet voor een al even bloederig als primitief fantasy-verhaal. Met zijn tovenaars uit Atlantis, mamoetmonsters en een overvloed aan deinende boezems gaat de reeks helemaal over the top, maar laat dat nou net ook de kracht ervan zijn.
  • Black butler (Deel 1): Nieuwe Japanse manga die zich afspeelt in het Victoriaanse tijdperk en de oeroude Faust-legende in een nieuw, gitzwart gothic capeje stopt. De hoofdrollen zijn weggelegd voor een twaalfjarig weesjongetje dat een gigantisch familiekapitaal beheert, inclusief een eigen snoepfabriek, én in het geheim ook in dienst is van Her Majesty, en natuurlijk zijn duivelse butler.

Dit, en nog veel meer, vindt u allemaal op onze striptafel!

Geen opmerkingen :