maandag 3 oktober 2011

Taalstimulering voor anderstalige kleuters: het startschot voor een nieuw seizoen!!!Op zaterdag 1 oktober is het project ‘Taalstimulering voor anderstalige kleuters’ van start gegaan!! En dit al voor het derde jaar op rij. De opkomst van de kleuters was zeer talrijk. Onze begeleiders zijn dan ook bereid om er samen met de kinderen weer een fantastisch jaar van te maken!

Tijdens onze eerste afspraak zaterdag, gaven we een introductie voor de nieuwkomertjes en hun ouders. Eerst en vooral heeft de begeleiding zichzelf voorgesteld en ook de kleutertjes hebben gezegd hoe ze heten. De juffen hebben uitgelegd hoe de sessies verlopen en er werd benadrukt dat het zeer belangrijk is voor de kinderen om het Nederlands goed te ontwikkelen. Ons project is erg geschikt om de taal op een speelse wijze te onderhouden. Er worden nl. verhaaltjes voorgelezen, er worden spelletjes gespeeld, er wordt geknutseld enz. En elke sessie behandelt men een ander thema.

Zaterdag heeft juf Anneleen het verhaaltje ‘De eerste schooldag van Milan’ voorgelezen. De kinderen koppelden de gebeurtenissen in het verhaal aan hun eigen ervaringen op school. Op die manier ontstond er een gesprek waarbij er voor vele kindjes nieuwe woorden aan bod kwamen.

Tot slot hebben we de kleuters en hun ouders nog een hapje en een drankje aangeboden. En we verwachten de kinderen graag terug voor een tweede sessie op zaterdag 15 oktober om 10.00u in onze bib! Wij kijken er alvast naar uit… Tot dan!

Geen opmerkingen :