donderdag 6 oktober 2011

Voor jongeren: lees drie boeken en win een vette prijs met ‘De Weddenschap’


Vandaag gaat De weddenschap officieel van start! Drie jonge Bekende Vlamingen dagen alle 15-plussers uit het BSO en TSO uit om 3 boeken te lezen. Ze krijgen hiervoor zes maanden de tijd.  Registreer je op de weddenschap en laat vóór 6 april 2012 weten welke titels je gelezen hebt. Op die manier kan je prachtige prijzen winnen: een IPod touch, dvd’s of… nog meer boeken. Slaagt je hele klas in De Weddenschap? Dan kan je Bert, Lien of Tom op bezoek krijgen.

De eerste uitdager is acteur Bert Verbeke. Je kent hem vast als de Gentsgebekte Bram in Thuis en van gastrollen in Zone Stad en Witse. Verder staat hij graag op de planken, als theatermaker én muzikant. Bert heeft passie te over, maar niet voor boeken. Drie boeken lezen voor De Weddenschap wordt voor hem een echte uitdaging.

‘Nederlands is nochtans altijd mijn lievelingsvak geweest, ik ben zot van taal, van woorden.’De tweede uitdager is actice Lien Van de Kelder. Zij werd bekend toen ze Sofie Bastiaens in Thuis speelde. Nu lost ze al enkele seizoenen misdaden op als politieagente Fien Bosvoorde in Zone Stad. In haar drukke agenda – ze holt van de set naar de cursussen rechten en terug – blijft er weinig tijd over voor lezen. Maar op vakantie gaan de boeken als eerste in de bagage. Dit jaar zitten daar ook drie boeken voor De Weddenschap bij.

‘Ik zou kunnen lezen tussen twee scènes door, maar dat vind ik asociaal’De derde uitdaging komt van MNM-DJ Tom De Cock. Hij houdt jong Vlaanderen wakker met De Cock Late Night. Wanneer hij niet presenteert, vind je hem in de cinema, op café, of aan het strand met een goed boek. Toen hij zeventien was, schreef hij zelf een bestseller met de horrorroman 'De Openbaring'. Nu, elf jaar later, schrijft hij aan een tweede boek. Speciaal voor De Weddenschap leest hij drie boeken.

‘Ik had vroeger dus gewoon een privébibliotheek, helemaal voor mij alleen’Onderstaande boeken uit onze collectie werden gekozen door de drie BV’s.

Het lekkere van pesten: het verhaal van een internationaal fotomodel / Edward van de Vendel
Thirteen reasons why: een testament... / Jay Asher
Wouter Deprez ontdekt de wereld
Blauwe maandag / Nicci French
Mama Tandoori / Ernest van der Kwast
Zomerhuis met zwembad / Herman Koch
De jongen in de gestreepte pyjama  / John Boyne
Ik ben nummer vier / Pittacus Lore
Will Grayson, Will Grayson / John Green

Neem ook jij  de uitdaging aan? Registreer je vandaag nog op de weddenschap en haast je vervolgens naar de bib. Tussen ons aanbod vind je beslist die drie leuke boeken waarnaar je op zoek bent! Dunne boeken, fotoboeken, strips, Harry Potter, gedichtenbundels... alles mag!

Inspiratie nodig?
Klik eens op de knop ?Lezen! in onze catalogus.
Ook op http://www.boekenzoeker.org/ zijn honderden leestips te vinden.

Geen opmerkingen :