zondag 20 november 2011

Auteursbezoek Marina Theunissen in Voorshoven en Dorne


De voorleesweek is weer bezig. Deze jaarlijkse campagne wil iedereen aanmoedingen om vaak voor te lezen. Op woensdag 16 november was jeugdauteur Marina Theunissen te gast in de basisscholen van Dorne en Voorshoven. Marina Theunissen is afkomstig van Maaseik, maar begon eind jaren zestig les te geven in een kindertehuis te Gellik, waar heel wat kleuters zich afsloten voor de buitenwereld en hun juf. Daar kreeg Marina het idee om te leren buikspreken, misschien kon ze via haar pop ook die kindjes bereiken. Na een jaar intense training bij een echte buikspreker is haar dat ook echt gelukt. Ze bleef vervolgens verder werken aan manieren en technieken om door te dringen tot de meest gesloten kinderen.

Haar droom om te schrijven kwam boven toen ze eenmaal de deur van de kleuterklas dichtdeed om met pensioen te gaan. In 2010 maakte ze haar debuut met De verloren lichtsteen en in februari 2012 volgt een nieuw boek. Marina Theunissen laat haar publiek binnenkijken in de wondere wereld van elfen en trollen. Samen met haar buikspreekpop Viktor loodst ze de kleine luisteraars doorheen het spannende verhaal van De verloren lichtsteen.

De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar genoten van Marina’s verteltalenten en de fratsen van haar buikspreekpop Victor!

Een greep uit de reacties:
‘De auteurslezing van Marina Theunissen was een echt succes!’
‘We hebben echt een heel knappe voorstelling gezien!’
‘Zelfs buikspreken kon ze super! Karlijn en Alexander werden plots buikspreekpoppen’
‘Bedankt Marina! Bedankt bieb Maaseik!’

Op picasa kan je nog enkele foto’s bekijken, gemaakt door Juf Evelien (6de leerjaar Dorne).

Meer informatie over Marina Theunissen: www.marinatheunissen.be
In onderstaand filmpje kan je Marina in actie zien met haar buikspreekpop.Geen opmerkingen :