woensdag 16 november 2011

Nieuwe dvd's


Vanaf morgen vinden weer heel wat nieuwe dvd's hun weg naar de bib. Op het lange lijstje prijken onder andere namen als X-men: first class, de geslaagde prequel van de interessante X-men superheldenreeks, Water for Elephants, met Twilight-ster Robert Pattinson en de geweldige Christopher Waltz uit Inglourious Basterds, en 127 hours, het nieuwe, "beklemmende" meesterwerk van Danny Boyle.

Tot dit groepje van bioscooptoppers kan zeker ook Frits en Freddy worden gerekend, een komedie van eigen bodem. De film werd gemaakt zonder subsidies van het Vlaams Audiovisueel Fonds, omdat men daar het scenario maar een opeenvolging vond van flauwe grappen en grollen rond twee onsympathieke losers. Wanneer Tom Van Dyck één van die losers speelt, dan wordt elke afgeschreven scène echter meteen een schot in de roos. Ronduit hilarisch van begin tot einde!

Nog Belgisch zijn Illégal en 22 mei. Illégal is het indringende verhaal van een Russische vluchtelinge die een heel normaal leven leidt in ons land, tot ze bericht krijgt dat ze als sans-papier het land zal worden uitgezet. 22 mei is het verslag van hoe de bewaker van een Brussels winkelcentrum in het reine probeert te komen met de bomaanslag die hij niet heeft kunnen verijdelen, al doet deze samenvatting het surrealistische karakter van de film geen eer aan. De onmacht van zo veel verloren levens wordt heel experimenteel, maar ook geweldig esthetisch in beeld gebracht door Koen Mortier - de regisseur die de wereld eerder al verblijdde/shockeerde met Ex-drummer.


Nieuw bij de Zebracinema zijn dan weer oscarwinnaar The King's Speech en Incendies. Die laatste film, die van de hele problematiek van het Midden-Oosten een mokerslag maakt die je na het kijken wezenloos achterlaat, is onze absolute aanrader!

Verder voegen we met 1984, The conversation, en Akira weer enkele klassiekers toe aan ons aanbod, en natuurlijk vullen we ook onze collectie series verder aan. Nieuwe episodes van Entourage en Silent Witness vormen slechts het topje van de ijsberg. Helemaal nieuw zijn onder andere de series Rizzoli & Isles, The advocates, Indian doctor en Accused.


Haast je dus naar de bib om als eerste van deze films te genieten. Je vindt ze in de loop van deze week op hun vertrouwde plaats in het rek met nieuwe dvd's, naast de televisiereeksen.

Geen opmerkingen :