zondag 18 december 2011

Creatieve eerste leerjaren genieten van workshop door Debbie Lavreys

In het kader van de bibliotheekweek organiseerden we een creatieve wedstrijd voor alle derde kleuterklassen en eerste leerjaren binnen de fusie Maaseik. De opdracht luidde: ‘Knutsel, teken en schilder je bib en win’! Bedenk samen met je klas een leuke tekst, verhaaltje of gedicht over de bib. Een maquette of groepsschilderij over hoe de jeugdbib er zou moeten uitzien is ook welkom.

De vier eerste klassen van Basisschool De Boomgaard namen de uitdaging aan en leverden prachtige groepsschilderijen af, die we natuurlijk tentoonstelden in de bib.

Deze klassen namen op woensdag 14 december en donderdag 15 december deel aan een workshop, begeleid door Debbie Lavreys.

Debbie Lavreys heeft haar hele leven al een passie voor tekenen. Van jongs af aan droomde ze van het illustreren van kinderboeken en sinds het verschijnen van haar debuut 'Maanziek' in 2006 werkt ze ook effectief fulltime als zelfstandig illustratrice. Ze verzorgt de tekeningen bij peuterboekjes, leesboeken,
sprookjes en nog veel meer. Bezoek zeker eens haar mooie website op www.amarita.be. Hoewel Debbie prentenboeken illustreren erg leuk vindt, ruilt ze haar plekje achter de tekentafel maar al te graag in voor het geven van creatieve workshops aan de allerkleinsten. En dat hebben we geweten!

Hieronder lees je het verslag van juf Yolanda, zoals het op de website van De Boomgaard te lezen is:

‘Debbie stelde zichzelf en haar werk voor. Daarna gaf ze een toelichting bij enkele van haar prentenboeken. We speelden een korte sprookjesquiz, waarna er samen geknutseld werd aan een sprookjesmasker (basis-masker gemaakt door Debbie Lavreys) , af te werken met stiften, pluimen, crêpe-papier,.... We sloten af met een interactief voorleesmoment met geanimeerde projectiebeelden van één van Debbies sprookjesboeken: 'Doornroosje'. Heerlijk om te werken met een illustratrice van sprookjesboeken; om nooit te vergeten.’

De foto’s kan je hier bekijken.

Geen opmerkingen :