dinsdag 13 december 2011

Taalstimulering voor anderstalige kleuters: thema ‘Gevoelens’

Juf Anneleen had zaterdag 10 december haar lievelingsknuffel meegebracht naar de bibliotheek, want hij durfde niet alleen thuis te blijven. Beer was heel bang omdat hij ’s nachts immers eng had gedroomd. Zijn droom ging over griezels en spoken! Enkele van onze kleuters gaven toe dat ze ook wel eens bang waren geweest. En dat is helemaal niet fijn! Daarom zorgden zij ervoor dat beer zich snel beter voelde door hem in de groep te zetten en een knuffel te geven.De kleuters waren erg geamuseerd door het verhaaltje dat juf Leen vervolgens voorlas aan de kinderen. Het boekje was getiteld ‘Beer is op vlinder’. Imane wist ons te vertellen dat ‘op iemand zijn’ betekent dat je verliefd bent. Of onze kleuters ook al eens verliefd zijn geweest??? Dat hielden ze geheim!

Nadat de gevoelens bang en verliefd reeds aan bod waren gekomen, wisten de kinderen ons te vertellen dat je ook blij of droevig kan zijn, maar je kan ook boos zijn of verlegen. Juf Anneleen had een spiegel bij en liet de kleuters boos, bang, blij en droevig kijken.

Na een korte pauze knutselden alle kinderen nog een blij gezichtje uit crêpepapier. Met deze mooie werkjes kwam er een einde aan de laatste sessie van 2011.We zien onze kleuters graag terug na de kerstvakantie op 14 januari 2012. En we wensen hen alvast heel fijne feestdagen!Geen opmerkingen :