woensdag 28 december 2011

Welke boeken, cd’s en dvd’s scoren het best in onze bib?


Nog enkele dagen en we zetten alweer een punt achter 2011. Net als vorig jaar maken we van de gelegenheid gebruik om eens te kijken welke boeken, cd’s en dvd’s  het vaakst worden uitgeleend in onze bib. 

In de Top 10: romans voor volwassenen geven spanning en romantiek traditiegetrouw de toon aan. Pieter Aspe is nog altijd de enige auteur die twee keer in de top 10 voorkomt, maar zijn nummer één positie moet hij dit jaar wel afstaan aan de Nederlandse auteur Herman Koch

  01. Het diner / Herman Koch
02. De drempel van het leven / Catherine Cookson
03. Het einde van de onschuld / Sandra Brown
 04. Haar naam was Sarah / Tatiana De Rosnay
   05. In de ban van de ring / J.R.R. Tolkien
   06. Ontmaskerd / Pieter Aspe
   07. Op drift / Pieter Aspe
08. Spoorloos / Harlan Coben
 09. Een teken van hoop / Karen Kingsbury
  10. Wilde roos / Ruth Axtell Morren

De  Top 10: informatieve boeken voor volwassenen  wordt gedomineerd door  reizeneten en BV’s of een combinatie daarvan. 

  01. Andalusië / Brigitte Hintzen-Bohlen
   02. Feestelijk koken
 03. Franse Alpen / Hans Lasonder
 04. Ik was twaalf en ik fietste naar school / Sabine Dardenne
 05. Italië: 24 autoroutes / Ros Belford
 06. Kook je slank en fit! / Sonja Kimpen
  07. Praag /  Theodore Schwinke
  08. SOS Piet / Piet Huysentruyt
09. ABC van opvoeden / Wendy Bosmans
10. Zwarte Woud – Bodensee / Johan Eimers

In de Top 10: cd's  zwaait een gezapige, oude garde de plak of wat moeten we denken van Willy Deville, Sheryl Crow, John Hiatt (3X) en  Led Zeppelin (2X)? De betreurde Amy Winehouse (2 x) en Lords of Acid maken dit vreemde lijstje compleet.

Toeval of niet? De Top 10: dvd's wordt aangevoerd door twee kaskrakers die iets met geld en banken te maken hebben. Verder is het net als vorig jaar al misdaad en actie troef. Als buitenbeentje vinden we op nummer vier de zevende reeks van  F.C. de Kampioenen, een televisieserie  waarvan ook onze bezoekers, alle herhalingen ten spijt, maar geen genoeg kunnen krijgen. 

De Top 10: verhalende boeken voor de jeugd wordt volledig in beslag genomen door de strips van F.C. De kampioenen en Jommeke.  Als we even buiten de top 10 gaan kijken naar de hoogst scorende boeken die geen strips zijn, torenen alle boeken die te maken hebben met Geronimo Stilton boven alles uit.

Tenslotte is er de Top 10: informatieve boeken voor de jeugd. Hier maken dino’s, smurfen en andere beesten de dienst uit, maar ook de reeks ‘Hoe overleef ik’  van Francine Oomen doet het uitstekend. 

Geen opmerkingen :