vrijdag 6 januari 2012

'Humor in de muziek' met de Maaslandse Bibliotheken


De jaarlijkse muziekactie van de  Maaslandse bibliotheken staat dit jaar in het teken van muzikale humor. Op zaterdag 25 februari treden de jongens van De Frivole Framboos op in Cultuurcentrum Achterolmen Maaseik met hun nieuwste programma Terra Rare.  Wie de Frivole Framboos ooit aan het werk zag, weet dat ze met hun virtuositeit garant staan voor muzikaal entertainment van het hoogste niveau.

Zin om deze voorstelling bij te wonen? 
Doe mee aan onze kleine  muziekquiz en win een duo-ticket! Stuur je antwoorden ten laatste op 18 februari naar maaseik@bibliotheek.be of vul het deelnameformulier in bij je volgende bezoek aan onze  bib.

Vraag 1
De Frivole Framboos verzorgt theatershows waarin zij een bonte mix van muziekgenres verwerken tot muzikale humor van hoog niveau. Met een enorme dosis muzikaal talent laten ze je lachen, genieten, verbazen en bewonderen! Ken je de namen van deze artistieke genieën?
  A. Sven de Ridder en Luc Verhoeven
  B. Peter Hens en Bart Van Caenegem
  C. Jan Hautekiet en Patrick Riguelle

  Vraag 2
  Onze muziekafdeling is al jaren een vaste waarde voor de leners van de Maaseikse bib! Ook bezoekers uit buurgemeenten en Nederland vinden vlot hun weg naar deze culturele ontmoetingsplaats. Zowel de collectie als het aantal uitleningen gaan nog steeds in stijgende lijn. We blikken graag even terug naar de beginjaren van deze afdeling, die we een beetje als een paradepaardje van onze bib beschouwen. Weet jij nog in welk jaar de officiële opening plaatsvond?

  A. 1970
  B. 1972
  C. 1990

  Vraag 3
  Hoe werd de muziekafdeling destijds genoemd ?
   A. AVM-afdeling (Audio Visuele Materialen)
   B. Mediatheek
   C. Discotheek

   Vraag 4
   In 1987 werden de eerste cd’s aangekocht. Weet jij hoeveel cd's er op dit moment in onze collectie beschikbaar zijn? Bedenk hierbij even dat we jaarlijks een 1000-tal cd’s aankopen, maar we voeren natuurlijk ook elk jaar een aantal titels af... Uit hoeveel cd's bestaat onze collectie (op 31/12/2011)?
    A.   9.566
    B. 14.352
    C. 22.361

    Tip: de antwoorden zijn allemaal terug te vinden aan onze speciale infostand. Veel succes! 

    Geen opmerkingen :