dinsdag 10 januari 2012

Nieuwe strips


Het nieuwe jaar is ook op onze stripafdeling goed ingezet, met vooral nieuwe nummers van de grote reeksen. Alle vertrouwde namen zijn weer op post, van Alex tot Urbanus, en sommige brachten nog een extraatje mee.

Naast de nieuwe van F.C. De Kampioenen is er nu bijvoorbeeld ook de reeks Vertongen & Co, waarin Markske samen met Paulientje op avontuur gaat en mama Bieke thuis laat. En na Dommeltje en Gastoon is er nu Kid Lucky, waarin de jeugdjaren van Lucky Luke een grappige kijk op het wilde westen bieden. Beide nieuwe reeksen zullen zeker in de smaak vallen bij jonge striplezertjes!

Voor de wat ouderen zijn er om te beginnen twee nieuwe Thorgal avonturen. In het eerste speelt de nobele vikingheld zelf de hoofdrol, het tweede is de start van een nieuwe spinoff rond zijn dochtertje Wolvin. Verder is ook XIII terug met twee nieuwe titels - niet slecht voor een reeks die in 2007 officieel ten einde kwam. Met Mayflower Day zetten een nieuwe schrijver en een nieuwe tekenaar een heel nieuwe plot in gang nu het hoofdpersonage zijn geheugen heeft teruggevonden. Kolonel Amos is dan weer het vierde album binnen de nevenreeks XIII: the mystery.


Worden al die nevenplots en spinoffs u teveel? Geen nood, met de nieuwe Sigmund, Dirkjan, Claire en Rooie oortjes zit u goed voor complexloos vertier! Bovendien doet ook Kabouter Wesley zijn intrede in onze stripcollectie en hebben zelfs veel van onze nieuwe graphic novels een humoristisch kantje. Dodelijk wapen draagt opnieuw overduidelijk de signatuur van Daniel Clowes (Ghost world, Wilson), terwijl het Victoriaans getinte Green manor zijn ondertitel van "16 luchtige misdaadkroniekjes" alle eer aan doet.

Voor het serieuze werk is er De laatste bronst van de Belgische grootmeester Servais, en Zahra's paradise, een graphic novel die begon als online protest tegen het dictatoriale regime in Iran.

Geen opmerkingen :