dinsdag 31 januari 2012

Taalstimulering met als thema 'Beweging'Op zaterdag 28 januari kozen we ervoor de taalstimuleringssessie te koppelen aan het thema “beweging”. Voor jonge kinderen is bewegen immers heel erg belangrijk. Enerzijds hebben ze plezier in het spelen en bewegen, anderzijds heeft het een grote invloed op de totale ontwikkeling van de kleuters.

Onder begeleiding van juf Evelien zijn we gestart met ochtendgymnastiek op het gelijknamige liedje van Samson & Gert. Na de opwarming mochten onze kleuters even uitrusten en werd het verhaaltje “Van apedraf tot kikkersprong” voorgelezen. Ondertussen werden de bewegingen die voorkwamen in het verhaaltje door de kinderen herhaald: op één been staan zoals een flamingo, op handen en voeten lopen zoals een aap, waggelen zoals een eend, springen zoals een kikker…

Is sporten gezond? Volgens onze kleuters wel. Het is goed voor je lichaam en voor je gezondheid. En gelijk hebben ze! Onze begeleiders waren erg nieuwsgierig naar de sporten die de kinderen zelf leuk vinden. Wel, de meeste jongens voetballen graag, de meisjes geven de voorkeur aan dansen. Na het gesprekje was het tijd om enkele sporten uit te beelden. Beurtelings beeldde een kleuter een sport uit met behulp van de begeleiders en de andere kinderen mochten raden welke sport het was.

Na het uitbeelden van zwem-, dans-, fiets- en nog andere bewegingen, was het tijd voor een korte pauze met een hapje en een drankje. Dat konden ze wel gebruiken na al die inspanning! Tenslotte zijn we geëindigd met het boekje “Welk dier ben ik?”. Met behulp van paginagrote tekeningen van dieren werden de kinderen uitgenodigd om een aantal yogahoudingen na te doen.

Zo kwam er weer een einde aan een plezierige sessie. We verwachten de kleuters opnieuw in de bib op zaterdag 11 februari. We kijken er al naar uit, tot dan!

Geen opmerkingen :