donderdag 26 januari 2012

Vandaag is het Gedichtendag!


'Stroom' is het thema van de dertiende Gedichtendag die Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen op donderdag 26 januari 2012 organiseren.

Alle klassen van de basisscholen uit de fusie Maaseik werden door de bib uitgenodigd om deel te nemen aan het project 'klasdichten'.  De deelnemende klassen ontvingen tijdelijk een boekenpakket van de bib, waarmee zij in de klas op een creatieve manier aan de slag gingen. De kinderen leerden eerst een aantal dichtvormen kennen, zoals een elfje, een kwatrijn, een naamgedicht, een rondeel of een stapelgedicht. Daarna volgde de uitdaging om zelf een klasgedicht in elkaar te stomen. Op een speelse manier maakten deze kinderen kennis met de wereld van de poëzie.

Alle deelnemende klassen worden vandaag beloond met een boekenpakket! Het is immers Gedichtendag. Meer info over de Nationale Gedichtendag lees je op http://www.gedichtendag.com/

We stellen de winnende gedichten tijdelijk tentoon in de bibliotheken van Maaseik en Neeroeteren. Een dikke proficiat aan de deelnemende klassen!

VLS Neeroeteren 'Oeterveld'
5de leerjaar: Juf Marina Verheyen
5de leerjaar: Juf Stella Clijsters
5de leerjaar: Meester Davy Versleegers

BSGO Neeroeteren “De Sprong”
6de leerjaar : Juf Jessica Segers

Geen opmerkingen :