vrijdag 16 maart 2012

Auteur Yves Petry komt naar de bib!


Onze leesclubleden hebben pas De maagd Marino gelezen en besproken. Met deze roman won de Limburgse auteur Yves Petry niet alleen de prestigieuze Libris Literatuurprijs , sinds kort mag hij ook de Inktaap toevoegen aan zijn palmares.

De Maagd Marino is een overweldigend knap boek, waarin vooral opvalt dat Yves Petry een uitzonderlijk taalkunstenaar is. Ook slaagt hij erin zich in te leven in een onvoorstelbaar gruwelijk verhaal, zonder te vervallen in goedkope horror. Integendeel, De Maagd Marino doet de lezer nadenken over zin en onzin van leven, dood, pijn en zoveel meer en overschrijdt daarbij gevaarlijke grenzen. Wellicht daarom laat deze roman geen enkele lezer onberoerd en lokt ze heel extreme, soms emotionele reacties uit.

Op woensdag 21 maart om 20:00 uur is Yves Petry te gast in de bib van Maaseik voor een lezing / vraaggesprek. De toegang is gratis, meld je aan via maaseik@bibliotheek.be.

Meer info over Yves Petry en De maagd Marino lees je in deze blogpost en op zijn website.

Bekijk hieronder een kort interview met Yves Petry. In het tweede filmpje zie en hoor je jongeren in discussie over 'De Maagd Marino',  naar aanleiding van de Inktaap.Geen opmerkingen :