woensdag 28 maart 2012

Digitale Week in de bib van Maaseik!


De wereld waarin we leven wordt steeds digitaler. Sneller, flitsender, … en vaak ook moeilijker. Hoe meer er mogelijk wordt gemaakt door nieuwe apparaten of toepassingen, hoe ingewikkelder het wordt. Zeker voor wie niet mee is met de basis van het hele computergebeuren, lijkt het onmogelijk om de digitale sneltrein nog te volgen. Zo ontstaat er een grote kloof tussen diegenen die zich helemaal thuis voelen in de digitale wereld en diegenen die er buiten staan.

Om daar tegenin te gaan, wordt elk jaar de Digitale Week georganiseerd. Overal in Vlaanderen worden dan activiteiten ingericht om deze “digitale kloof” te verkleinen en dit jaar doet ook de bibliotheek van Maaseik mee!

Iedereen mee laten genieten van de digitale samenleving is immers ook één van de doelstellingen van de openbare bibliotheek. Zo biedt de bibliotheek het hele jaar door gratis internet aan en worden er bijvoorbeeld ook computercursussen voor senioren georganiseerd. En informatie opzoeken, dat kan dankzij de bib gewoon van thuis uit via www.bibmaaseik.be.

De Digitale Week 2012 loopt van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 april. Gedurende deze week valt er heel wat te beleven in de bibliotheek: een workshop digitale fotografie, werk zoeken via de computer, de digitale bibliotheek, … Alle activiteiten zijn voor iedereen GRATIS toegankelijk! Jong of oud, iedereen is welkom!


Hieronder vindt u een overzicht van alle activiteiten die er tijdens de Digitale Week in de bib worden georganiseerd. Meer details leest u op www.digitaleweek.bibmaaseik.be of op de website van de Digitale Week zelf.

Zaterdag 21 april


Maandag 23 april


Dinsdag 24 april


Woensdag 25 april


Donderdag 26 april


Vrijdag 27 april


De Digitale Week in Vlaanderen is een jaarlijs initiatief van LINC vzw.

Meer info: www.digitaleweek.bibmaaseik.be
Inschrijven: digitaleweek@bibmaaseik.be of 089 / 56 40 47

Geen opmerkingen :