woensdag 7 maart 2012

Jeugdboekenweek 2012: 10 tot 25 maart



De Jeugdboekenweek staat opnieuw voor de deur en met een thema als 'dieren' belooft het dit jaar alvast beestig leuk te worden.  Wat staat er op het programma in onze bib?

De Boekenrups: kleuters en leerlingen van de eerste graad gaan aan de slag met dit supercoole spel. In de boekenvijver zitten een tiental prentenboeken verstopt, waarvan we er zoveel mogelijk met een vishengel proberen op te vissen. We lossen de bijhorende opdrachten op en na afloop hebben we voor elke klas een lekkere verrassing in petto.

Voor het Bizarre Beestige Boekenspel worden de kinderen van de tweede en derde graad per klas onderverdeeld in groepjes en krijgen ze elk een categorie dieren toegewezen. Bedoeling is om, naarmate het spel vordert, meer te weten te komen over deze dieren zodat ze deze aan het eind van het spel in de juiste biotoop op de wereldkaart kunnen plaatsen.

Kinderen ontmoeten schrijvers! De leerlingen van het vijfde leerjaar kunnen genietetn van lezingen door Stefan Boonen en Frank Pollet.

Voorlees- en knutseluurtje op woensdag 28 maart van 14:00 tot 15:00 uur
Ook de creatieve kinderen kunnen in de Jeugdboekenweek hun hartje ophalen tijdens het voorlees- en knutseluurtje. Vrijwilligers lezen een inspirerend dierenverhaal voor, waarna de kinderen zich volledig mogen uitleven tijdens een knutselsessie. Voor kinderen van 4 tot 9 jaar. De toegang is gratis.

Maaslands "Letterspetterfeest"
Deze literaire verrassingsdag voor groot en klein, voor leesbeesten, luisteraars en doeners vanaf 3 jaar is een organisatie van de Maaslandse bibliotheken. Het Letterspetterfeest vindt plaats op zondag 25 maart in het Cultureel Centrum Maasmechelen.  Inkom is gratis, inschrijven doe je hier. Meer info lees je in dit blogbericht.



Algemene info over de Jeugdboekenweek vind je op http://www.jeugdboekenweek.be/

Geen opmerkingen :