dinsdag 13 maart 2012

Jeugdboekenweekspelletjes op kruissnelheidHet afgelopen weekend werd het officieel startschot gegeven voor de Jeugdboekenweek (eigenlijk een veertiendaagse!). Naar jaarlijkse traditie organiseren we in onze bib jeugdboekenweekspelletjes voor alle kinderen van de basisscholen. Dat zijn natuurlijk heel wat klassen, te veel om allemaal in die korte periode af te werken. Daarom zijn onze medewerkers van de jeugdafdeling er al enkele weken geleden mee begonnen.

Op vrijdag 9 maart was klas 1A van De Boomgaard aan de beurt. Juffrouw Yolande nam mooie foto’s en postte het volgende leuke bericht op de website van Het Belang van Limburg.

'Tijdens de Jeugdboekenweek 2012 duiken we recht de wereld en de verhalen van de dieren in. Daarom werden de eersteklassertjes op 9 maart uitgenodigd om het jeugdboekenspel in thema van dieren te spelen. Mevr. Sabine Van Dinter leidde het spel met heel veel enthousiasme. Er werd letterlijk en figuurlijk naar dierenboeken gevist om de boekenworm af te krijgen. En bij ieder dierenboek hoorde een opdracht. Bijvoorbeeld: welke knuffels horen bij elkaar? Over welk dier gaat het (raadseltjes)? Telkens als de opdracht juist opgelost werd, kreeg Mimi de boekenworm een kaartje bij. Tot de rups helemaal af was. Het was een fijne namiddag. Onze leesgierigheid en -motivatie kregen weer een stimulans van de bieb.'

Het originele artikel inclusief meer foto’s vind je hier.


Geen opmerkingen :