dinsdag 10 april 2012

Heb jij oude foto’s van Maaseik? Breng ze naar de bib!


Onze bib doet dit jaar mee aan de Digitale Week. Dit landelijke initiatief is erop gericht de digitale ontwikkelingen voor iedereen toegankelijk te maken. Computers, gsm's, nieuwe media ...van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 april krijgt iedereen de mogelijkheid om gratis iets bij te leren over alles wat met de digitale samenleving te maken heeft. Een overzicht van alle activiteiten vind je in deze blogpost.

Tijdens de digitale week organiseren we ook het project 'Oud Maaseik in nieuwe foto's'. Hiervoor werken we samen met het Centrum voor Talen en Techniek Limburg en het Documentatiecentrum Maaseik.

Heb jij nog oude foto’s van Maaseik op zolder liggen?
Een vergeeld familieportret waarop je een stukje van de stad kan herkennen? Of andere waardevolle prenten uit de oude doos?

Kom in dat geval met uw foto's naar de bib of naar het Centrum voor Talen en Techniek.
Bezorg meteen ook wat info over de foto(s) (Wie? Wat? Waar? Wanneer?)

Wij blazen je oude foto's nieuw leven in!
We laten de kleuren bijvoorbeeld beter uitkomen of maken de foto duidelijker. Met behulp van de computer beschikken wij immers over eindeloos veel mogelijkheden!
 
De foto's worden meteen gescand en het digitale bestand mag je dadelijk mee naar huis nemen.
Het Documentatiecentrum maakt vervolgens een selectie van alle binnengebrachte foto's. De interessantste foto’s worden digitaal bijgewerkt en eventueel ingekleurd. Indien uw foto geselecteerd werd, bezorgen wij je achteraf het digitale bestand plus een mooie afdruk. Van alle digitale bestanden gaat er wel ook een kopie naar het Documentatiecentrum Maaseik.

Meer info over waar en wanneer je precies terecht kan met je foto's? www.digitaleweek.bibmaaseik.be/oudmaaseik

Op de website http://www.digitaleweek.bibmaaseik.be/ vind je meteen ook alle info over de andere activiteiten die we in de bib organiseren tijdens de Digitale Week.


De Digitale Week in Vlaanderen is een jaarlijs initiatief van LINC vzw.

Geen opmerkingen :