woensdag 18 april 2012

Infoavond cyberpesten


Bellen met je buur? Snel een sms naar je schat? Chatten met je kleinkind in Canada? Een e-mail naar je ma? Onze communicatiemogelijkheden zijn de laatste jaren fel toegenomen.

Dat hebben onze kinderen zeer goed begrepen. Een glimmende gsm en een computer met supersnel internet behoort bijna tot hun standaarduitrusting. Ze goochelen met hun gepimpte facebook-profiel en via de chat stappen mensen van over de hele wereld hun leven binnen. Dat schept natuurlijk massa’s mogelijkheden. Jammer genoeg loeren er ook negatieve interacties om de hoek. Alledaagse dingen krijgen een nieuwe invulling. Naast het babbelen, hebben we nu het chatten; naast het schrijven, het e-mailen en naast het pesten, staat nu het cyberpesten.

Ouders maken zich vaak zorgen over cyberpesten. Komt het vaak voor? Welke vorm kan het aannemen? Hoe gaan cyberpestkoppen te werk? Maar vooral: hoe kunnen we onze kinderen helpen om cyberpesten te voorkomen of te verhelpen? Wat moet ik doen als mijn kind belaagd wordt door een cyberpester? En wat als hij zelf een pestkop is?


Op dinsdag 24 april organiseert de Bib Maaseik in samenwerking met de Gezinsbond en Child Focus een infoavond over cyberpesten. Deze vorming is gericht op de praktijk en biedt veel voorbeelden en filmpjes.

Inschrijven kan nog steeds via digitaleweek@bibmaaseik.be of telefonisch via 089 / 56 40 47.


Meer uitleg over de digitale week vind je op www.digitaleweek.bibmaaseik.be.
De Digitale Week in Vlaanderen is een jaarlijs initiatief van LINC vzw.

Geen opmerkingen :