vrijdag 27 april 2012

Leesopa Mathieu leest voor in de bib


Op woensdag 26 april hebben onze kleuters tijdens het maandelijks voorleesuurtje kennisgemaakt met een nieuwe begeleider. Deze keer was het geen juf, maar een heel enthousiaste leesopa die zichzelf aankondigde als ‘leesopa Mathieu’. Mathieu Brauns, een fervent lezer, is al jarenlang trouwe klant van onze bibliotheek en wou graag als vrijwilliger helpen bij het voorlezen.

Hij las voor uit het kinderboek ‘Klein konijn en de wonderwortel’. Het verhaal gaat over Klein Konijn en zijn vriendje Lowieke die deelnemen aan het jaarlijkse grote groentefeest. Daarom willen ze liefst dat hun worteltjes zo groot mogelijk zijn. Maar wat zullen de twee vrienden verzinnen om hun groentjes sneller te doen groeien???
De kinderen waren erg geboeid door de levendige manier waarop onze leesopa het verhaal vertelde! Achteraf heeft juf Anneleen met de kinderen nog mooie groentetaarten geknutseld en vervolgens zat het leuke uurtje er alweer op!

De volgende voorleessessie vindt plaats op woensdag 30 mei van 14:00 tot 15:00 uur. Alle kinderen van 4 tot 9 jaar zijn van harte welkom! Deelname is gratis. Tot dan!!

Geen opmerkingen :