dinsdag 17 april 2012

Nieuwe strips & dvd's

Deze week laten we weer heel wat nieuws op u los, zowel wat betreft strips als films.


Tussen de nieuwe dvd's zitten grote namen als Kuifje en The hangover II, plus ook de ijzersterke politiek getinte thrillers Margin call, over de bankencrisis, en The ides of march, over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Verder valt ook The The rum diary op, naar het gelijknamige boek van Hunter S. Thompson, en Het varken van Madonna, een heerlijke Vlaamse film. Onder de vlag van Zebracinema tippen we nog het erg beklijvende King of Devil's Island en Drive met een verbluffende Carey Mulligan (onthou die naam!).

Bij de tv-reeksen is er een langverwacht tweede seizoen Romanzo Criminale plus ook het zevende seizoen van Aspe. De grootste titel hier is echter Beatrix: Oranje onder vuur, waarin het Nederlandse vorstenhuis een menselijk gelaat krijgt. Er wordt al gefluisterd over een Belgische versie, maar dan is de vraag wie er zal kunnen tippen aan de glansprestatie van Willeke van Ammelrooy. Geniet tot het zo ver is alvast van dit schitterende portret van onze Noorderburen.


Nieuwe striptitels zijn er voor Jommeke, Urbanus, Kiekeboe en Suske & Wiske, plus van Levenslijnen, Magasin General, Casus, Barracuda en de Collectie 1800. Ook zijn er weer enkele gloednieuwe reeksen voor volwassenen. Khaal is een keihard intergalactisch epos dat begint in een gevangenis die ergens godvergeten door de ruimte zweeft. Muraqqa' is dan weer een oosters aandoende vertelling in de stijl van Djinn, terwijl Legioen een verfrissende kijk biedt op het thema van de occulte nazi-geleerden die ongekende krachten ontketenen.

Voor wat betreft de graphic novels zijn de Sterke verhalen van de Bone-reeks erg leuk. Ook Toen David zijn stem verloor van Judith Vanistendael en het debuut Melk & sneeuw van Leen Van Hulst verdienen extra aandacht. En onze aanwinsten afsluiten, dat doen we met de laatste nieuwe Marec: Kamer 2011.

Geen opmerkingen :