dinsdag 24 april 2012

Onze kleuters druk in de weer met… het verkeer!


Op zaterdag 21 april werd het thema ‘Verkeer’ behandeld tijdens de taalstimuleringssessie. We zijn gestart vanuit het digitaal verhaal ‘Jules in het verkeer’, waarbij Jules de kinderen allerlei termen aanleert die verband houden met het onderwerp. Jules betrekt de kleuters interactief in het verhaal door hen bepaalde figuren te laten aanduiden: een vliegtuig, een luchtballon, een verkeersbord…

Dit zijn allemaal dingen waar de kinderen in het dagelijks leven mee in contact komen. We vroegen de kinderen daarom hoe ze ’s morgens naar school gaan en wat ze allemaal tegenkomen in het verkeer.
De meeste kinderen gaan met de fiets naar school. Veiligheid is dan uiterst belangrijk! Maar hoe maken fietsers en voetgangers zich zichtbaar in het verkeer?? De begeleiders toonden fluo hesjes, fluob andjes, (flikker)lampjes en helmen. De kinderen kregen daarna de opdracht van juf Evelien om 3 kleuters zo goed mogelijk te kleden zodat ze opvallen in het verkeer… en dat deden ze prima!

Juf Anneleen had 3 verkeerslichten (rood, oranje, groen) nagemaakt. Hiermee werd geoefend op het stoppen en doorwandelen in het verkeer. Maar dit was natuurlijk niet zoals ‘in het echt’. Daarom namen we de kinderen mee naar buiten en we oefenden op het veilig oversteken aan het zebrapad en bij de verkeerslichten.
Na een korte pauze mochten de kinderen nog even spelen met autootjes of een tekening inkleuren. En dan waren de mama’s en papa’s weer daar om terug naar huis te gaan…

De volgende sessie vindt plaats op 5 mei in de bib van Maaseik. We kijken er al naar uit. Tot dan!!

Geen opmerkingen :