zaterdag 21 april 2012

Winnaars Boekenleeuw en Boekenpauw 2012


Bart Moeyaert heeft met zijn boek De melkweg de Boekenleeuw 2012 in de wacht gesleept. De Boekenleeuw is een Vlaamse prijs voor het beste kinder- of jeugdboek van het afgelopen jaar. De auteur ontvangt als bekroning een bedrag van € 2.500 en een gouden Boekenleeuwspeld.

Bart Moeyaert wint de Boekenleeuw al voor de vijfde keer. Hij won de prijs voor het eerst in 1992 met Kus me, nadien volgden prijzen voor Blote handen (1996), het is de liefde die we niet begrijpen (2002) en De Schepping (2004).

Twee auteurs ontvangen een Boekenwelp. Dat is een eervolle vermelding, goed voor een zilveren Boekenwelpspeld. De gegadigden zijn Paul Verrept met Kleine Pieter deed open en Siska Goeminne voor haar vertaling van Kleine Man en God van Kitty Crowther.Boem van Leo Timmers gaat aan de haal met de Boekenpauw 2012, een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt aan het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek. Ook deze prijs is € 2.500 waard en een gouden Boekenpauwspeld.

Tenslotte vallen er nog twee illustratoren in de prijzen. De Boekenpluim, een eervolle vermelding, gaat naar Pieter Gaudesaboos voor Mannetje Koek schrijft een boek – Martha en Pieter Van Eenoge voor De Dokter en het leger van Davy.

Meer info: www.boek.be

Geen opmerkingen :