donderdag 31 mei 2012

Bib zkt. Boek! En de winnaar is...


Tijdens een gezellige receptie in de bibliotheek van Maaseik werden op woensdag 30 mei de winnaars bekendgemaakt van de wedstrijd Bib zkt. Boek!.

Met Bib zkt. Boek! ging de bibliotheek van Maaseik op zoek naar jong schrijftalent. Alle jongeren tussen 16 en 21 jaar kregen een half jaar de tijd om een jeugdboek in te leveren voor kinderen van 8 jaar. Op 30 april werd de wedstrijd afgesloten en daarna wachtte onze bib-jury een erg moeilijke taak: de winnaars kiezen.

De ingezonden boeken werden met veel plezier gelezen, en na veel wikken en wegen is de jury uiteindelijk tot een beslissing kunnen komen. Hierbij willen we alle deelnemers nog eens extra bedanken voor hun prachtige verhalen. Het niveau lag niet alleen onverwacht hoog, er zaten zelfs echt juweeltjes tussen!

Proficiat!

De derde prijs, een boekenbon van € 30, was bestemd voor Janne Riksen. Met haar boek Hildegard slaagt zij erin het leven van Hildegard von Bingen op een zeer mooie manier weer te geven.

De tweede prijs, een boekenbon van € 50, ging naar Robbe Saesen met zijn verhaal Het boek, de helm en de schat. Een spannend avonturenboek voor stoere jongens en meisjes!

De hoofdprijs was echter gereserveerd voor Dorien Baeten. Zij laat de jonge lezertjes kennismaken met Amélie, een meisje met dyslexie. In haar boek Het meisje dat haar naam niet kon lezen schetst ze een ontroerend beeld van het leven met deze leerstoornis. Dorien werd beloond met een e-reader, geschonken door Boekhandel Van Venckenray uit Maaseik. Daarnaast ontving zij een mooi ingebonden exemplaar van haar boek, geschonken door Boekbinderij Rik Vanholen uit Neeroeteren.

Een tweede ingebonden exemplaar kan je  binnenkort uitlenen in de bibliotheek van Maaseik, zeker en vast de moeite om te lezen!!!
Mevrouw Van Venckenray overhandigt de e-reader aan Dorien Baeten
Schepen Mia Reeskens overhandigt de tweede prijs (een boekenbon t.w.v. € 50) aan Robbe Saesen
Schepen Mia Reeskens overhandigt de derde prijs (een boekenbon t.w.v. € 30) aan Janne Riksen

Geen opmerkingen :