zaterdag 30 juni 2012

Het eerste leerjaar op verkenning in de bib!

Vier klasjes van het eerste leerjaar van ‘De Boomgaard’  kregen aan de hand van een powerpoint presentatie een introductie in onze bibliotheek.
                                                                                 
Wat zijn de regels van de bib?    
Waar vind je welke materialen? 
En vooral: welke materialen zijn er beschikbaar voor de jeugd?De kinderen speelden een spelletje met blije en droevige smileys om aan te geven welke regels al dan niet van toepassing zijn in onze bibliotheek. De leerlingen leerden ook werken met de zelfscanbalies. Het uitlenen en inleveren lukte al heel vlotjes!
Tot slot werd er nog een verhaaltje voorgelezen a.d.h.v. een speciale vertelmethode, nl. de kamishibai. Dit is een  verteltheater met grote mooie prenten. Sommige leerlingen waren al vertrouwd met dit instrument, voor anderen was het iets nieuws. Maar het is en blijft een fijne werkwijze die de kinderen heel erg boeit.Hopelijk hebben de kinderen nu een duidelijk idee van de werking van de bib, en hebben hun interesse kunnen wekken om ook deze zomer naar de bib te blijven komen! Ze zijn in ieder geval van harte welkom, en we wensen hen een fijne vakantie toe!

Geen opmerkingen :