maandag 4 juni 2012

Leesbeesten maken kennis met de wereld van Kid Kat

De bib organiseert elk schooljaar een Leesproject voor de vierde leerjaren. Deze keer namen tien klassen deel. Na enig speurwerk ontvingen deze klassen gedurende drie weken een boekenpakket in de klas rond het thema 'dieren'. In het totaal lazen 166 kinderen 1344 boeken.

Leesbeesten per klas 

'Oeterveld': Bjarne Jonck, Achlam, Julien, Nimue, Zoe Niessen
'De Boomgaard': Lauren van Sloun, Funcke Kyro, Loes Eerdekens
'De Sprong': Liena
'De Wikke': Ramon, Stijn Paredis
'Oogappel': Jules Siebe

Deze winnende leerlingen ontvingen elk een boek als beloning.

En welke klas haalde de hoogste 'lees'score?

De klas van juf Anita Verslegers (Vrije basisschool 'Oeterveld') behaalde het strafste resultaat.
De 18 leerlingen van deze klas lazen 285 boeken.

Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

De winnende klas werd op vrijdag 1 juni uitgenodigd voor een coole spionnenworkshop van Kid Kat en een keitoffe 'cola&chips' receptie.

Kid Kat is een spinnende spion en geheim agent voor de Geheime Dienst in kattenland Noensia. Samen met zijn trouwe vrienden Big Benson, Maria Mosterd, Koppie Kat en vele anderen heeft hij al heel wat duistere zaakjes opgelost. Hij vertelde eerst uitgebreid over het kattenland Noensia en de Geheime Dienst waar hij werkt. Vervolgens ging hij samen met de kinderen aan de slag en verklapte hen wat ze moeten kunnen om net als hem een uitmuntende spion te worden. Geheimschrift ontcijferen, zich vermommen, iemand ongezien schaduwen… Op een speelse en interactieve manier werden de kinderen ondergedompeld in de wereld van Kid Kat. Aan het einde kreeg elke deelnemer een Kid Kat spionnenkaart en natuurlijk een pootje van Kid Kat himself! 

Meer over Kid Kat: www.kidkat.be

Voor de foto's klik hier

Geen opmerkingen :