vrijdag 15 juni 2012

Schrijf je in voor het nieuwe seizoen van onze leesclub!In het najaar start de bibliotheek van Maaseik (i.s.m. Davidsfonds Maaseik en het Cultuurcentrum Achterolmen) met het negende seizoen van de ‘leesclub’.

Wat staat er deze keer op het programma?

Woensdag 26 september 2012

Woeste hoogten / Emily Bronte

Woeste hoogten (oorspronkelijke titel: ‘Wuthering Heights’) is de enige roman van de Britse schrijfster Emily Brontë, die achttien maanden na de publicatie ervan stierf. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1847. Woeste Hoogten is inmiddels in vele talen vertaald en vaak verfilmd en voor het theater bewerkt. Ook is het boek bekend geworden door een nummer van de zangeres Kate Bush uit 1978, die hiermee haar grootste hit had. (Bron: Wikipedia)

Op woensdag 3 oktober 2012 geeft Karel Deburchgrave een uiteenzetting over de talloze verfilmingen van deze klassieker. Deze lezing is voor iedereen toegankelijk!

Woensdag 7 november 2012

Huwelijk / Jeffrey Eugenides

De Amerikaan Jeffrey Eugenides (1960) is een traag schrijvende auteur wiens drie romans allemaal veelgeprezen zijn. Na The Virgin Suicides (1993) en Middlesex (2002) schetst hij in zijn laatste boek een portret van de leden van een langdurige driehoeksverhouding. Veelgelaagde roman die naast de complexe levensgeschiedenissen van de drie personages ook een tijdsbeeld van de jaren tachtig geeft. (Bron: NBD Biblion)

Woensdag 12 december 2012

Habibi / Craig Thompson

Met ‘Habibi’ levert de Amerikaanse graphic-novelauteur Craig Thompson een vuistdikke tour de force af. Met als setting een magisch bijgekleurd Midden- Oosten en als inzet de kracht van liefde, religie en taal is ‘Habibi’ niet zomaar de zoveelste rêverie over duizend-en-een nacht. (Bron: Knack)

Woensdag 6 februari 2013

Kerewin / Keri Hulme

In Nieuw-Zeeland spelende roman over de intense en ontroerende relatie die ontstaat tussen een man, een vrouw en een klein jongetje. Menselijke verhoudingen, creativiteit, identiteitscrises, menselijk onvermogen, de Maoricultuur en het land zelf spelen allemaal een belangrijke rol. (Bron: NBD Biblion)

Woensdag 20 maart 2013

Hygiëne van de moordenaar + Met angst en beven / Amélie Nothomb

‘Hygiëne van de moordenaar’ is het debuut van deze Belgische schrijfster (°1967). Een jonge journaliste ontdekt bij een 83-jarige stervende auteur een duistere, gruwelijke waarheid. Een ontdekking die een hoge tol zal eisen van zowel de journaliste als de auteur.  ‘Met angst en beven’ speelt zich af in Japan, waar een Belgische vrouw voor een jaar aan het werk gaat in een bedrijf in Tokio en daar keer op keer vernederd wordt door haar superieuren. Diverse biografische gegevens van de hoofdpersoon komen overeen met die van de schrijfster. (Bron: NBD Biblion)

Woensdag 8 mei 2013

Alice in Wonderland / Lewis Carroll (in een bewerking van Ed Franck)

Alice belandt in Wonderland en maakt daar een reeks avonturen mee. Ze ontmoet onder meer een konijn met horloge, een hoedenmaker, de hartenkoningin, en een grapkat. In deze eigentijdse en eigenzinnige vertaling van de klassieker zijn langdradige stukken en overbodigheden geschrapt en op andere plaatsen weer het nodige toegevoegd teneinde de leesbaarheid te vergroten. Ook de uitvoering van het boek zelf is indrukwekkend: opvallend groot formaat en schitterend geïllustreerd met paginagrote, kunstzinnige prenten in warme kleuren afgewisseld met eenvoudige potloodtekeningen. Deze uitgave richt zich zowel tot kinderen (vanaf 9 jaar) als volwassenen. (Bron: NBD Biblion)

Op woensdag 15 mei 2013 verzorgt Ed Franck een lezing over zijn schitterende bewerking van ‘Alice in Wonderland’. Deze lezing is voor iedereen toegankelijk!

De besprekingen vinden telkens plaats van 19.30 uur tot 21.30 uur.
Begeleiding: Marietje Broens
Kostprijs: 30 euro
Maximum aantal deelnemers: 20
De bibliotheek zorgt voor voldoende exemplaren van elk boek.

Wil je graag deelnemen?
Bezorg ons dan zo snel mogelijk je naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. Vergeet echter vooral niet het bedrag te storten op het volgende rekeningnummer van het CC Achterolmen: 068-2054024-76. Vermeld in de mededeling de naam van de deelnemer + ‘leesclub’. Opgelet: de inschrijving is pas geldig na ontvangst van de betaling!

OPGELET! (update 26/06/2012)
De leesclub is volzet! Gelieve niet meer in te schrijven. Indien u interesse heeft om op de wachtlijst geplaatst te worden (voor indien er iemand afhaakt in de loop van het seizoen), graag een seintje  via maaseik@bibliotheek.be


Geen opmerkingen :