vrijdag 29 juni 2012

Voorlezen in de bib

Op woensdagnamiddag 27 juni organiseerden we ons maandelijks voorleesuurtje in de bib. Er was veel belangstelling van de kinderen en ook onze voorleesopa Mathieu was weer van de partij! Hij las voor uit het boek 'De keizer kan niet slapen'.'De keizer kan niet slapen'  is een prentenboek in Chinese sferen met dieren als hoofdpersonen.De dieren zijn gekleed als Chinezen en hebben ook Chinese namen.

Het verhaal gaat over een keizer, Li Fant. Hij heeft alles wat hij wil, maar hij heeft ook een groot probleem: hij kan niet slapen. Op een dag richt hij een brief aan zijn onderdanen: een zak vol goud voor wie de keizer doet slapen. Slang Fang schenkt thee die naar de sterren geurt, Ping Pauw legt een warme sprei op het bed, Oet Aap speelt op zijn luit, ...niets helpt...

De kinderen luisterden vol aandacht en onze leesopa speelde in op de vele gebeurtenissen in het verhaal. Hij liet de kinderen allerlei voorwerpen benoemen, hij vroeg om de namen van de dieren te herhalen, hij stelde inhoudelijke vragen... Op die manier waren de kinderen actief betrokken.

Achteraf heeft juf Anneleen nog geknutseld met de kinderen... ook in het Chinese thema.
De kinderen maakten prachtige Chinese hoedjes! De volgende foto's zijn hier zeker het bewijs van!

Geen opmerkingen :