woensdag 22 augustus 2012

Kokkerellen en vertellen in de bib!


Op donderdag 16 en vrijdag 17 augustus zijn 25 kinderen komen 'kokkerellen en vertellen'  in de bibliotheek van Neeroeteren. Deze activiteit kwam tot stand in samenwerking met Muzemix en bracht kinderen tussen 6 en 9 jaar samen rond vertellen en koken.

Als start vertelden twee begeleidsters van Muzemix een verhaal over Pako wiens ouders een ziekenhuis gingen bouwen in Ecuador. Pako vertelt dat in Ecuador veel oerwouden zijn. Maar wat is een oerwoud?? Volgens onze kindjes is het een bos waarin veel wilde dieren leven zoals apen, tijgers, olifanten, slangen, leeuwen, ...

Vervolgens gingen de kinderen aan de slag in de keuken met potten en pannen! Ze bakten brood en cake. En de resultaten mochten er zijn. Er werden mooie en lekkere oerwouddieren gemaakt.

Tussendoor was er af en toe tijd voor pauze met een koekje en een drankje, er werden in de bib verhaaltjes voorgelezen en buiten gingen we spelletjes spelen. Er werd “1,2,3 DIER” gespeeld (i.p.v. “1,2,3 PIANO”) en ”Slang en liaan” (i.p.v. "Cactus en bloem") om in het thema van het oerwoud te blijven. De begeleidsters van Muzemix vertelden dat hoewel Pako al zijn hele leven in Ecuador woont, hij de kindjes in België toch heel erg leuk vindt. Daarom zou hij graag koekjes voor hen bakken.

En dat is ook wat wij gedaan hebben. De kinderen bakten koekjes die ze achteraf mee naar huis mochten nemen!

Geen opmerkingen :