donderdag 2 augustus 2012

Nieuwe strips


Deze week vullen we niet enkel onze bestaande stripreeksen bij met nieuwe nummers, we stellen ook enkele mooie nieuwe series voor:

  • Pandamonia: In een niet zo verre toekomst werd de perfecte oplossing gevonden voor het dalende libido van het menselijk ras: voeg wat dierlijk DNA toe en alles komt goed. Of niet ... In een SciFi-omgeving die wel een clash tussen Blade Runner en Blacksad lijkt, heeft enkel één pandameisje de perfecte genenbalans. Een lekker luchtig avonturenverhaal waarvan de hoofdrolspeelsters even weinig om het lijf hebben als het verhaal.
  • Pandemonium: Gelijkaardig van naam maar heel wat anders is dit horrorverhaal over een gruwelijk Amerikaans ziekenhuis. Het Waverly Hills Sanatorium heeft echt bestaan als TBC-kliniek en omwille van de grote hoeveelheid mensen die er stierven wordt het nog steeds beschouwd als één van de meest griezelige plaatsen ter wereld. Of het er echt spookt, dat laten we in het midden, maar we kunnen u wel verzekeren dat dit stripverhaal u op het puntje van uw stoel krijgt.
  • De koningssmeden: High fantasy van de bovenste plank, met een epische strijd tussen een stoer Dwergenvolk in hun bergkastelen en de woeste Orcs die hen de oorlog verklaren. Prachtige tekeningen laten een klassiek heldengroepje van misfits zien dat eropuit trekt om weerstand te bieden. Ideaal vakantievoer!
  • Assassin's creed: Na het computerspel met zijn magistrale vergezichten over oude Italiaanse steden, is er nu ook het stripverhaal. Er wordt een niet zo heel origineel verhaal gesponnen rond de iconische moordenaar uit de spelsaga, maar toch weet de strip te boeien. Samen met het hoofdpersonage duik je letterlijk terug de late middeleeuwen in. En voor de liefhebbers hebben we meteen de eerste drie nummers van de reeks in huis!
  • Conquistador: Een sterk historisch verhaal waarin subtiel ruimte wordt gemaakt voor net dat tikkeltje magie en mysterie dat een strip boven de historische werkelijkheid kan uittillen. Hernan Cortez en de schat van Montezuma, het zijn namen die doen dromen en dat is precies wat dit duistere tweeluik doet (het tweede en laatste deel verschijnt later dit jaar).

Onder de graphic novels is de mooiste nieuwkomer zonder twijfel het biografische verhaal van Egon Schiele, de bekende Oostenrijkse schilder. Achter het genie dat op het doek leeft, wordt hier een getormenteerde, egocentrische rokkenjager getoond. Een interessant biografische verhaal dus dat vooral ook nog eens heel mooi is vormgegeven.

Verder nog nieuwe titels van De druïden, Lijst 66, Namibia, Grand Prix, etc... en ook voor de kinderen volgt er deze week nog heel wat nieuws: Jump gags, De Kiekeboes, De Rode Ridder, Walibi, ... Ga je op vakantie? Kom dan nog snel het nieuwe verhaal van je favoriete striphelden inslaan!

Geen opmerkingen :