maandag 20 augustus 2012

Ontdek de strip ... en win!

Vanaf vandaag start in de bibliotheek Maaseik een gloednieuwe actie: "Ontdek de strip". We zetten twintig striptitels in de kijker en iedereen die tijdens de actieperiode zo'n strip uitleent, maakt kans op een stripprijs ter waarde van 25 euro. Meespelen kan ook via Facebook.


Strips zijn er voor kinderen. Strips laten zich heel gemakkelijk lezen. Strips zijn gewoon maar wat plaatjes achter elkaar, zonder diepgang. Strips kunnen grappig zijn, maar kunnen niet de emoties oproepen die een roman wel kan. In een stripverhaal kan je je nooit echt helemaal verliezen. Een strip lees je ter ontspanning en ben je zo weer vergeten...

Er bestaan nog al wat misverstanden over strips - want voor alle duidelijkheid: dat zijn de uitspraken hierboven - maar gelukkig krijgt dat clichébeeld van de strip als minderwaardig leesvoer de laatste jaren heel wat tegenwind. Er was de opkomst van de graphic novel en er waren nationale acties zoals De andere strip, en ook in de bibliotheek van Maaseik nemen we strips serieus.

Want strips kunnen zelf ook serieus zijn, complex, ontroerend, bevreemdend, diepzinnig of gelaagd. Bij sommige strips zijn de plaatjes ware kunstwerken, andere hebben dan weer een ijzersterke plot of een rijke thematiek. Het beeldverhaal is immers een unieke manier om dingen te vertellen, niet beter of slechter dan een roman of een film.

Daarom zetten we nu ook van vandaag 20 augustus tot en met zaterdag 22 september 20 bijzondere strips in de kijker. Elk van hen is op zijn eigen manier een goede ambassadeur van hoe de strip een volwassen kunstvorm is geworden. Bovendien is aan deze actie ook een wedstrijd gekoppeld:

Deelnemen in de bib:
  • Leen tijdens de actieperiode van 20/08 tot en met 22/09 een strip uit de "Ontdek de strip"-selectie uit
  • Print een extra ticket uit aan de zelfscanbalies
    (Dit kan via "Overzicht")
  • Deponeer dit ticket in de "Ontdek de strip"-bus aan de infobalie
Deelnemen via Facebook:
Heel eenvoudig! Surf naar onze facebookpagina en laat een berichtje achter over hoe u de strip hebt (her-)ontdekt.

Bekijk het volledige wedstrijdreglement hier.

Wat valt er te winnen:
Uit alle ingeleverde tickets in de "Ontdek de strip"-bus aan de infobalie en alle facebookberichten trekken we 3 winnaars, die elk een kwaliteitsstrip ter waarde van minstens 25 euro ontvangen!


Lijst van de deelnemende titels:

Geen opmerkingen :