dinsdag 25 september 2012

CD DELUXE: buitenmaats grootse cd's in de kijker


Dat onze bibliotheek over een zeer rijke cd-collectie beschikt, is wijd en zijd bekend. Het aanbod is niet alleen uitgebreid en zeer divers, het bevat ook heel wat unieke stukken die je niet zo snel in een privé-verzameling zal aantreffen.

Om dit in de kijker te zetten, stallen we nu tijdelijk enkele van deze pronkstukken uit in onze themastand aan de inkom van de bib: verzameldozen, luxe-uitvoeringen, bijzondere uitgaves, ... normaal gezien vindt u ze met hun groot formaat vaak in het rek in de hoek van de muziekafdeling terug, maar nu krijgen ze eventjes alle aandacht die ze verdienen!

Hieronder selecteerden we enkele voorbeelden van de prachtige boxen die voor u klaar liggen in de themastand:

Het volledige oeuvre van Jacques Brel, nog steeds "een grootste Belg" en bovenal: één van de grootste chansonniers ooit. Ter herdenking van zijn 75e verjaardag werd een luxueuze blikken trommel uitgebracht met al zijn albums, die u bij ons ook apart kan uitlenen. Een goede gelegenheid om onze nationale trots nog eens van onder het stof te halen.

Next stop is Vietnam, the war on record 1961-2008: een unieke verzameling cd's met Amerikaanse muziek over het meest bewogen stuk geschiedenis van de USA. Niet enkel dé soundtrack van de oorlog in Vietnam en de blijvende nasleep daarvan, maar vooral een ongeziene dwarsdoorsnede van een land in de knoop met zichzelf: protestsongs en propagandaliedjes komen aan bod, maar ook radiofragmenten, citaten, speeches en nog zoveel meer.

De 40th anniversary edition van Bitches Brew van Miles Davis, de legendarische jazzcomponist, -trompettist en multi-instrumentalist. Met een oeuvre dat van de jaren '50 tot '90 reikt wordt hij als één van de meest invloedrijke, vernieuwende en originele muzikanten van de 20e eeuw beschouwd. Hij was de spilfiguur in de ontwikkeling van de cool jazz, de modale jazz en de jazzrockfusion, maar was in nog meer stijlen heer en meester - the Picasso of Jazz. De exclusieve box van Bitches Brew bevat o.a. 3 cd's, een dvd, een dubbel-lp en een infoboek van 48 pagina's!

Een luxe-uitgave van Maria van Cecilia Bartoli. Deze mooie Italiaanse mezzosopraan werd bekend om haar vertolkingen van barokmuziek en de werken van Mozart en Rossini, die wel speciaal voor haar prachtstem geschreven lijken. Laat u dus meeslepen en beroeren door haar intense uitvoeringen op dit mooie album, dat naast de muziekopnames ook nog een dvd en een kijkboek omvat.

U ziet het, onze etalage met luxe-cd's omvat de meest uiteenlopende muziekgenres. U vindt er ook compilaties van de beste bluesmuzikanten, een verzamelaar van de Belgische folkgroep RUM en andere buitengewone folk-albums, een geweldige Woodstock-box, en unieke uitgaves van bekende artiesten zoals Genesis, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Santana, The Kinks, The Beatles, etc...

En vindt u uw gading toch niet in wat wij in onze themastand presenteren, breng dan gewoon even een bezoek aan onze muziekafdeling op de bovenverdieping van onze bib. U vindt er meer dan u zoekt!

Geen opmerkingen :