dinsdag 18 september 2012

Voormalige Tsjetsjeense Onderminister van Volksgezondheid stelt boek voor in de bibliotheek


Albert Magomedov was arts, chirurg, patholoog/histoloog, dichter, schrijver, schilder en onderminister van Volksgezondheid in de Sovjet-Russische republiek Tsjetsjenië. In 2000 moest hij door de burgeroorlog zijn land ontvluchten en kwam na omzwervingen terecht in België, meer bepaald in Maaseik waar hij nu al zo’n tien jaar woont.

Op woensdag 24 oktober om 20:00 uur stelt Albert Magomedov zijn debuutroman voor in de bib van Maaseik. 

In ‘De Wet van de Betekenis der Dingen’ lezen we over zijn ervaringen als vluchteling, over de opvang in België, het gevecht tegen de administratie, de frustraties, de onmacht en over het verbrokkelende zelfbeeld van een intellectueel die veroordeeld wordt tot niets doen of tot hersenloze arbeid. Het boek gaat vooral over het verlies van houvast, van sociaal aanzien, van het zelfbeeld. De ondertitel van het boek is niet voor niets: ‘Wat als je niemand bent in een vreemd land’. ‘De Wet van de Betekenis der Dingen’ is geen opsomming van gebeurtenissen maar een literair werk waarin de auteur op een bevallige manier feiten, emoties en filosofie met elkaar vermengt.

De toegang is gratis. Meld je aan via 089/564074 of maaseik@bibliotheek.be.

Meer informatie over Albert Magomedov en over Vertelpunt Uitgevers: www.vertelpuntuitgevers.be. Hieronder presenteren we je alvast een kort interview met de schrijver.

Geen opmerkingen :