woensdag 17 oktober 2012

Bib Maaseik 2 X genomineerd voor de Bib Web Awards! Stem voor ons en win een boekenbon!Onze bib is maar liefst twee keer genomineerd voor de Vlaamse Bib Web Awards 2012!

Stem voor onze bib in deze twee categorieën en win een boekenbon! 


Out of the box: beste online initiatief voor specifieke groepen 

Boekloggen is een blogtoepassing die we ontwikkelden in de bib voor de leerlingen van het zesde leerjaar van de basisscholen. De leerlingen maken gebruik van een deze blog om hun leeservaringen uit te wisselen. Ze delen boekbesprekingen met elkaar, stellen hun favoriete boeken voor, verzamelen internetlinks en ‘liken’ elkaars leestips. Samen met de hele klas aan boekloggen doen, geeft een hele nieuwe dimensie aan hun leesbeleving. Zie hier: http://www.bibmaaseik.be/boekloggen

Vree mediawijs: beste activiteit met betrekking tot informatiegeletterdheid 
Een tweede nominatie gaat naar ‘Digital Storytelling’, het pilootproject van Kif Kif en Bibnet dat een jaar geleden in de bib van Maaseik met succes gelanceerd werd. Jongeren vertellen hun levensverhaal met digitale hulpmiddelen en stellen vervolgens een filmpje samen van ca. vijf minuten. 22 leerlingen van het College Heilig Kruis Sint-Ursula Maaseik (CHKSU) leverden prachtige resultaten af onder begeleiding van hun leerkracht Nederlands, Stefan Flipkens. De resultaten kan je nog steeds bewonderen op het youtubekanaal van de bib: http://www.youtube.com/user/bibliotheekmaaseik

Op 10 december 2012 reikt de Bibliotheekschool van Gent voor de tweede keer de Vlaamse Bib Web Awards uit. Dit zijn bekroningen voor verdienstelijke websites en webtoepassingen binnen de Vlaamse Bibliotheek-, documentatie- en informatiesector. De cursisten van het graduaat BDI-kunde selecteerden voor 11 categorieën telkens 10 genomineerden. 

Klik op deze stemsite op de twee rondjes voor Bib Maaseik ('boekloggen' en 'digital storytelling') en vul onderaan de pagina je e-mailadres in, als je een boekenbon wil winnen. Vergeet daarna niet op de knop 'verzenden' te klikken. 

Ook in 2010 werd onze bib twee keer genomineerd. Dankzij jullie stem haalden we de shortlist. We eindigden uiteindelijk op de vijfde plaats met deze blog en behaalden verrassend zilver voor onze activiteiten op Twitter. Nogmaals hartelijk bedankt aan iedereen die twee jaar geleden voor ons gestemd heeft. Het verslag kan je nalezen in deze blogpost

Helpen jullie ons om deze keer twee gouden Bib Web Awards binnen te halen voor Maaseik? Breng HIER  je stem uit en win een boekenbon ! Je kan stemmen tot 18 november 2012.

De stem van het publiek telt voor 50%. De overige 50% komt van een vakjury. Uw stem voor onze bib maakt het verschil ! De feestelijke uitreiking van de Bib Web Awards vindt plaats in Gent op 10 december.

Meer info over de Bib Web Awards 2012
http://bibwa2012.blogspot.com
https://twitter.com/bibwa2012
http://www.facebook.com/bibwa2012

Geen opmerkingen :