dinsdag 9 oktober 2012

Programma Bibliotheekweek: 'Wie wordt de Bibste van het Land?'

Op zondag 14 oktober trekken we met z’n allen naar de stembus om ons uit te spreken over het toekomstige lokale beleid. Als instrument van dat lokale beleid volgt de bib deze verkiezingen uiteraard op de voet.

Meer zelfs, we laten van 20 tot 28 oktober 2012 tijdens de Bibliotheekweek burgers dromen over de toekomst van de bib. Die dromen zijn meteen een geschenk voor de pas verkozen beleidsploeg. Jouw ideeën en suggesties, daar zal het nieuwe bestuur mee aan de slag kunnen gaan voor de komende zes jaar!


Van getuigenissen naar dromen 

In 2011 verzamelden alle Vlaamse bibliotheken met de campagne 'Dankzij de bib ...' heel wat getuigenissen van bibliotheekgebruikers over wat men apprecieert aan de bib, waar men de bib dankbaar voor is. Dat vormde een mooie staalkaart van de huidige werking van de bib en hoe mensen die ervaren.

Met de Bibliotheekweek 2012 slaan we nu de brug naar de toekomst. De hartverwarmende verhalen van vorig jaar bejubelden de bib van vandaag, maar hoe vindt de gebruiker dat de bib mag evolueren de komende jaren? Bibliotheekweek 2012 wordt een dromencampagne. De dromen van burgers en gebruikers voeden het gemeentelijk bibliotheekbeleid dat na de verkiezingen geschreven en gemaakt wordt voor de komende 6 jaar.

Dromen vangen 

Droom met ons mee! Vertel ons je gekste ideeën en wij doen ons best om al je bibwensen te laten uitkomen. Wat verwacht jij van de bib? Wat moet er blijven? Wat mag er veranderen? Wat is jouw droombib? Geef je ideeën, wensen en dromen prijs op de online ideeënbox www.bibstevanhetland.be en misschien win je wel een espressomachine voor jouw bib.

Je kan je verzuchtingen ook op ons prikbord achterlaten tijdens je volgende bibliotheekbezoek! Wij verzamelen alle ingestuurde dromen en bezorgen ze aan de nieuwe beleidsploeg!

Breng zeker op zaterdag 20 oktober een bezoek aan onze bib!

Naar goede traditie zetten we de bibliotheekweek in met een verwendag. Laat je net als de vorige jaren verrassen door een aantal fijne versnaperingen! Iedereen is van harte welkom tussen 10:00 en 15:30 uur.

Welke activiteiten hebben we nog op stapel staan tijdens de bibliotheekweek?

Boekvoorstelling Albert Magomedov op woensdag 24 oktober


Albert Magomedov woont al zo'n tien jaar in Maaseik, na zijn vlucht uit Tsjetsjenië. Daar was hij werkzaam als arts, chirurg, patholoog/histoloog, dichter, schrijver, schilder en onderminister van Volksgezondheid in de Sovjet-Russische republiek Tsjetsjenië. Daar blijft hier niets van over. Albert Magomedov verwerkte zijn onmacht tot een knappe literaire roman, die hij zelf komt voorstellen in de bib op 24 oktober om 20:00 uur.

De toegang is gratis. Meld je aan via 089/564074 of maaseik@bibliotheek.be.
Meer informatie over Albert Magomedov en een kort interview vind je in deze blogpost.

Infosessie over spel en speelgoed op vrijdag 26 oktober

Spel en speelgoed veranderen mee met de samenleving, cultuur en opvoeding. Ouders hebben steeds vragen gehad over welk speelgoed  “pedagogisch verantwoord” is en hoe ze moeten reageren op de wijze waarop kinderen en jongeren hun vrije tijd doorbrengen.

Heb je interesse om met andere ouders en geïnteresseerden informatie uit te wisselen? Samen met een medewerkster van de Opvoedingswinkel Maasland gaan we verder in op dit thema.
Voor wie? Mama's, papa's, grootouders en iedereen die met de opvoeding van kinderen bezig is
Schuif gezellig bij aan tafel op vrijdag 26 oktober vanaf 10:00 uur.

Deze activiteit is een samenwerking tussen Opvoedingswinkel Maasland en Bibliotheek Maaseik .
De toegang is gratis. Meld je aan via 089/564074 of maaseik@bibliotheek.be.

Geen opmerkingen :