donderdag 22 november 2012

Films in de kijker: Seniorencinema


Deze week is het seniorenweek en dat zie je ook in de filmafdeling van onze bib. In een speciale themastand geven we een overzicht van de films die eerder in het cultuurcentrum Achterolmen speelden als "Seniorencinema" (op de foto: The best exotic Marigold hotel).

Deze films worden op een rustige namiddag vertoond in het cultuurcentrum. De toegang kost slechts 3 euro, met een consumptie inbegrepen! Er wordt steeds gekozen voor een kwalitatief goede film - soms om te lachen, soms om te huilen, soms heel serieus en soms lekker ontspannend, maar altijd perfect op maat van het het seniorenpubliek.

De volgende vertoning van de Seniorencinema in CC Achterolmen vindt plaats op dinsdag 27 november om 14.15 uur. De film die dan gedraaid wordt, is The help. Een prachtig verhaal over de sociale onrechtvaardigheid die zwarte kinderjuffen moesten ondergaan in het Amerika van de jaren '60 - ondanks het zware thema een knappe feelgoodfilm.

The help, The best exotic Marigold hotel en alle andere seniorenfilms zijn natuurlijk ook beschikbaar in onze bibliotheek. Let op: in het themastandje tref je enkel de lege hoezen aan van de films, ter illustratie van wat we allemaal in huis hebben. De dvd's zelf staan gewoon in het rek.

Geen opmerkingen :