woensdag 7 november 2012

Halloween... het spookt in de bib!!!

Halloween !!! Met dat thema gingen we aan de slag tijdens de voorleessessie op woensdag 31 oktober. Niet alleen werd de jeugdafdeling voor de gelegenheid helemaal omgetoverd tot een griezelpaleis, er dook zelfs een toverheks op om de kinderen te ontvangen. Deze eigenlijk best wel lieve heks leerde de kinderen allerlei toverspreuken… Zo kwamen ze helemaal in de Halloweensfeer!

Leesopa Mathieu vertelde uit het griezelboekje ‘Een huis vol spoken’. Dat verhaal gaat over een klein heksje dat naar een groot huis aan de rand van de stad trekt. Maar dan blijken er spoken rond te dwalen. Samen met haar kat vangt ze de spoken en stopt ze in de wasmachine.

De plezante griezelnamiddag werd afgerond met een leuke knutselactiviteit waarbij de toverheks en nog enkele andere vrijwilligers hun handen uit de mouwen staken en samen met de kinderen Halloweenspookjes fabriceerden!
In november en december organiseren we geen klassieke voorleesactiviteit op de laatste woensdag van de maand. Maar dit wil zeker niet zeggen dat er niet voorgelezen wordt!  De jaarlijkse voorleesweek gaat binnenkort immers van start. Op vrijdag 16 november zijn alle kinderen welkom op onze vertelsels in de maneschijn (zie info) en op woensdag 28 november leest jeugdauteur Stijn Moekaars voor en verwelkomen we de goede Sint (zie info).

Geen opmerkingen :