vrijdag 23 november 2012

Vertelsels in de maneschijn

Op vrijdag 16 november heeft de bib van Maaseik de 'Voorleesweek' ingezet met de gezellige avondactiviteit ‘Vertelsels in de maneschijn’. De kinderen knutselden een kleurrijke lampion, die ze vervolgens mee naar buiten mochten nemen op de trapjes van de inrit van de bib. Daar was alles verlicht met theelichtjes en lampjes.


De koude winteravonden komen er weer aan, en daarom leek dit ons een ideaal moment om samen met de kindjes onder een dekentje te kruipen en te genieten van een mooi verhaal onder het toeziend oog van Janneke maan. 

Het verhaal ging over een meisje, Marjan, dat blij rondwandelde met haar mooie lampion. Maar plots doofde haar lichtje. Wie kon haar helpen om haar lichtje terug te doen branden? Ze ontmoette een egel, een vos, een beer, een schoenmaker en een jongen die speelde met een bal. Maar niemand wist raad. Tot dat de sterren haar toefluisterden dat de zon haar misschien wel kon helpen…De activiteit werd afgerond met een beker warme chocolademelk en een lekkere suikerwafel! Kortom, het was een geslaagde en super gezellige avond!

Geen opmerkingen :