donderdag 27 december 2012

Boekjes voor je baby of peuter

Vanaf 1 januari wordt Maaseik een Boekbaby-gemeente. Daarover hadden we het vorige week al in dit blogbericht. Vanaf nu stellen we je elke maand enkele plezante boekjes voor baby's en peuters voor.


Dikkie Dik gaat in bad
Jet Boeke
Uitgeverij Gottmer, 2011
Een badboekje met een eerste Dikkie Dik-avontuur op rijm. Bij het boek horen twee waterspuitertjes.

Muis’ kleine boekenkastje
Lucy Cousins
Uitgeverij Leopold, 2011
Muis’ boekenkast bevat vier miniboekjes: lievelingsdieren, lievelingskleren, lievelingsspeelgoed en lievelingseten. Elke bladzijde heeft telkens één afbeelding.

Bezig Beertje gaat op reis
Benji Davies
Uitgeverij Gottmer, 2011
Beertje neemt een taxi, een trein en een vliegtuig om op zijn vakantiebestemming te komen. Een super stevig kartonboek met beweeg- en uitschuifbare elementen.
In dezelfde reeks: Bezig Beertje aan het werk

Groaarrr! Ik ben een leeuw
Isabel Pin
Uitgeverij Lannoo, 2012
Dit is een doe-boek. Hou het boek voor je gezicht en waan je een leeuw, een poes, een geit, een vogel…. Het wordt uiteraard pas echt levendig als je ook brult, miauwt, mekkert, kwettert en ga zo maar door.

Kikker is jarig 
Max Velthuijs
Uitgeverij Leopold, 2012
Een dik kartonboek over Kikker. Hij nodigt al zijn vrienden uit om samen zijn verjaardag te vieren. Maar die lijken niet erg enthousiast. Zijn ze Kikkers verjaardag vergeten?

Tarari tararera…
Emanuela Bussolati
Uitgeverij …tutti, 2011
Dit is een bijzonder boek. Het is geschreven in de universele Piripu-taal. Alle kinderen, welke taal ze ook spreken, zullen het verhaal begrijpen aan de hand van de tekeningen. Een goed verteller die de Piripu-taal vlot leest, is een vereiste.

Geen opmerkingen :