zaterdag 8 december 2012

Vanaf 1 januari 2013 wordt Maaseik een Boekbaby-gemeente!Baby's en boeken? Natuurlijk! 

Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met taal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.

 Een Boekbaby-gemeente?

In elke boekbaby-gemeente ontvangen alle ouders via het consultatiebureaus van Kind en Gezin een babypakket als hun baby zes maanden wordt. Na vijftien maanden ontvangen ze een uitnodiging om een bezoek te brengen aan de plaatselijke openbare bibliotheek. Daar worden ze beloond met een peuterpakket. 

Vanaf 2013 wordt ook Maaseik een Boekbaby-gemeente!

De Provincie Limburg voorziet voor alle gezinnen met een baby een boekenpakket. Ze dienen zich daarvoor wel aan te melden bij een consultatiebureau van Kind en Gezin, nadat hun baby zes maanden geworden is.

Om dit alles in goede banen te leiden, organiseerden we op 5 december een eerste infosessie voor de vrijwilligers van het consultatiebureau 'Reddie Teddy' van Neeroeteren.

Na de toelichting over het project maakten de vrijwilligers kennis met de bibliotheek van Neeroeteren, waarbij natuurlijk  bijzondere aandacht ging naar de gezellige peuterhoek van de jeugdafdeling. De talrijk opgekomen medewerkers van 'Reddie Teddy' Neeroeteren genoten na afloop van een lekker stuk vlaai met koffie.

Op 11 januari voorzien we een tweede infosessie voor de medewerkers van  het consultatiebureau van 'Kind en Preventie' in Maaseik.

Meer info: http://www.boekbabys.be

Geen opmerkingen :