maandag 14 januari 2013

Bent Van Looy zoekt 100 lezers!


Voor de Gouden Boekenuil 2013 spreken twee jury’s zich uit over het beste boek van 2012.

De Vakjury, voorgezeten door Friedl' Lesage, bepaalt wie de Gouden Boekenuil in de wacht sleept. De juryleden zijn vijf literaire recensenten uit Vlaanderen en Nederland. Momenteel verslinden zij duizenden pagina’s, op zoek naar de literaire werken die met kop en schouders boven de andere boeken uitsteken. Eind januari wordt de longlist met 20 titels bekendgemaakt. De shortlist met vijf  genomineerde titels volgt eind februari.

Prijs van de Lezersjury: 100 lezers gezocht! 

Als voorzitter van de Lezersjury is Bent Van Looy op zoek naar 100 gepassioneerde Vlaamse lezers die zich schrap zetten om vanaf begin maart de vijf boeken op de shortlist te lezen en samen te bepalen welk boek de prijs van de lezersjury verdient. Deze prijs is 2.500 euro waard, en een pen van Montblanc. 

Wil jij ook je zegje hebben over het beste boek van 2012? Overtuig ons waarom Bent niet zonder jou kan! In februari krijg je de vijf te lezen boeken gratis in je bus. In ruil engageer je je om ze voor eind april te lezen en om een gemotiveerd oordeel te geven over wie de prijs van de Lezersjury verdient. 

Stel je nu kandidaat voor de Lezersjury via dit inschrijvingsformulier

Bent ondersteunt zijn oproep met onderstaande videoboodschap.Op 4 mei 2013 valt het verdict en weten we wie de Gouden Boekenuil en de Prijs van de Lezersjury in de wacht sleept. 


Geen opmerkingen :