zondag 20 januari 2013

Muziek in de kijker: opera op dvd


Onze bib beschikt over een uitgebreide muziekcollectie op cd, waarin zowel populaire als minder bekende genres aan bod komen. Klassieke muziek en opera ontbreken natuurlijk niet in het aanbod, maar wist je dat we ook een groot aantal muziekdvd's in de aanbieding hebben?

Zeker voor de operacollectie mogen we van een geweldige meerwaarde spreken! Als liefhebber droom je immers niet alleen weg bij de schitterende zangpartijen, maar beleef je het totaalspektakel zoals het bedoeld is. Grootse verhalen en prachtige muziek komen namelijk helemaal tot leven in de eigen huiskamer.

De mooiste werken van componisten zoals Monteverdi, Händel, Rameau, Gluck, Mozart, Rossini, Bellini, Donizetti, Berlioz, Bizet, Richard Strauss, Puccini, Janáček, Britten, ... vind je allemaal op dvd in onze bib. Momenteel staat deze collectie uitgestald in de themarekken op de begane grond, meteen bij het binnenkomen van de bib links.


Bijzondere aandacht gaat verder uit naar Richard Wagner en Giuseppe Verdi, twee componisten van wie we dit jaar de 200ste geboortedag vieren! Kom eens een kijkje nemen op de eerste verdieping van de bib waar we hun muziek in een speciale themastand verzamelden. Je vindt er vast en zeker uw favoriete aria's, naast minder bekend werk dat beslist het ontdekken waard is!

Geen opmerkingen :