dinsdag 12 februari 2013

Gedichtenbomen in de bib van Neeroeteren

Als bibbezoeker zal het je zeker opgevallen zijn dat we de jaarlijkse Gedichtendag niet ongemerkt hebben laten passeren.  Alles stond deze keer in het teken van muziek en in onze uitgebreide muziekcollectie vonden we genoeg poëtische pareltjes om met een inspirerende themastand uit te pakken.

We organiseerden ook een wedstrijd voor de basisscholen. De volgende klassen leverden een  gedichtenboom af in de bib van Neeroeteren.

In 'VLS Oeterveld' werkten de leerlingen van het vijfde leerjaar samen, ze kregen vier klanken voorgeschoteld waarmee ze een gedicht 'knutselden'. Dit resulteerde in deze gedichtenboom.


De leerlingen van het tweede leerjaar van 'VLS De Wissel' leverden drie bomen met spookjes af.
Het eerste leerjaar van juffrouw Marijke van Berckelaer ('De Oogappel Voorshoven') pakte het thema als volgt aan:

'Op onze school zetten wij elke maand een talent in de kijker. Tijdens de maand december en januari werkten we samen met de jongens en meisjes van het zesde leerjaar rond het talent 'Taalknap'. Wij hebben heel veel activiteiten aangeboden en er groeide stilletjes aan een heuse ' taalknapboom ' met allerhande gedichten.'


Alle deelnemende klassen ontvingen een mooi boekenpakket als dank voor hun inzet. De bomen zijn nog te bewonderen tot eind februari in de bib van Neeroeteren.

Geen opmerkingen :